Kokain, fű és forgópisztoly a drogdíler lakásán

2016 feb 3
Megosztás
kokain és fegyver

Kábítószer kereskedelem bűntette és más bűncselekmények a vád egy 32 éves és egy 35 éves kecskeméti férfi ellen. A fiatalabb kokaint árult, fegyver, lőszer és marihuana is volt a lakásán.

 

A 32 éves férfi 2014 novembere és 2015 májusa között a kecskeméti lakóhelyén legalább ötször, alkalmanként 4 gramm kokaint adott el a másik vádlottnak. A drogkereskedő férfi 2015. május 22-én, 18 óra 30 perc körül további 1,55 gramm kokaint adott el a 35 éves vevőjének 50 ezer forintért. Röviddel a távozása után azonban a rendőrök igazoltatták a vevőt és megtalálták nála a kábítószert. Kiderült az is, hogy az igazoltatott férfi fogyasztott is kokaint, a 35 éves vádlottól lefoglalt kábítószer hatóanyag tartalma nem érte el a csekély mennyiség felső határát.

A rendőrök a fogyasztó után lecsaptak a kereskedőre is: még ugyanezen a napon házkutatást tartottak a drogkereskedő lakásán. Ennek során a kereskedő lakóhelyén összesen 4,5 gramm kannabiszt és 51,1 gramm fehér port találtak meg és foglaltak le. A por amfetamint és kokaint tartalmazott. A kereskedő vádlott által birtokolt kábítószerek hatóanyag tartalma meghaladta a csekély mennyiség felső határát, de nem érte el a jelentős mennyiség alsó határát.

A rendőrök a drogkereskedő férfinél a kábítószerek méréséhez és adagolásához szükséges eszközöket (digitális mérleget, műanyag tasakokat, droggal szennyezett teáskanalakat) is találtak. A vizeletvizsgálat pedig azt is kiderítette, hogy a kereskedő szintén fogyasztott kokaint és amfetamint.

A rendőrök a drogot áruló férfinél azonban nem csak kábítószert találtak, ugyanis az egyik ruhásszekrényből előkerült egy lőfegyvernek minősülő, működőképes forgópisztoly és egy éles lőszer is. Ezek tartására a vádlottnak nem volt engedélye.

A vádlottak közül a drogkereskedő előzetes letartóztatásban van, míg bűntársa szabadlábon várja a tárgyalást. Az ügyészség a kereskedő vádlottat kábítószer kereskedelem bűntettével, kábítószer birtoklásának bűntettével, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja. Bűntársának kábítószer birtoklásának vétsége miatt kell felelnie. Bűnösségük kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.