Körmöcziéknek bejött az élet

2014 aug 5
Megosztás
Körmöczi Béla

Milliárdos nagyságrendben nyert el pályázati pénzt a kecskeméti Opticon Kft., valamint a hozzá köthető Optanet Kft. Egy kecskeméti család áll a kormányokon átívelő siker barikádján.

 

1,6 milliárd forint vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert el optikai körzethálózati fejlesztésre az Új Széchenyi Terv keretén belül a csongrádi székhelyű Optanet Kft. 

Ez így a Bács-megyeiknek nem sokat mond, bár az összeg nagyságára sokan csettintenek egyet. 

Egy kicsit mélyebbre ásva azonban kiderül, minden pénzszál Kecskemétre vezet, mert a pályázati érdem lényegében egy helyi vállalkozó, a volt gamfos rögbielnök, Körmöczi Béla érdeme.

Szóval: az Optanet Kft. ügyvezetője az egykori kecskeméti telemozis Ökrös Gergő, a cég meghatározó tulajdonosa pedig a kecskeméti Kisfaludy utcában bejegyzett Opticon Holding Group Zrt., amelynek fő részvényese az ugyanoda bejegyzett, térségi szolgáltató, az Opticon Kft.

Ez utóbbi cég tulajdonosai Körmöczi Béla, valamint a fiai: Botond, Bendegúz, Bulcsú és Csaba.

Az Opticon Kft. egyébként a múlt évben 2 milliárd 337 millió 672 ezer forint árbevételt produkált, az adózás előtti eredményük azonban mindössze 13 millió 497 ezer forint lett, az adófizetési kötelezettségük pedig minösszesen 268 ezer forint.

Körmöczi Béla tényleg nagyon tud valamit, ugyanis az Optanet Kft. az 1,6 milliárd vissza nem térítendő támogatás mellett az elmúlt években még több mint egymilliárd forint fejlesztési pénzt gereblyézett össze, lásd az alábbi linken: http://www.optanet.hu/palyazataink.php, úgy, hogy az Optanet Kft. ellen 2012 és 2014 között több végrehajtási eljárás is indult.

Egyébként ezen a területen az Optcion Kft.-nek sem kell szégyenkeznie, mert csaknem hasonló, milliárdos nagyságrendben sikerült pályázati pénzt lehívnia, igaz, a végrehajtási hullám az utóbbi években lecsitult a cég ellen.

Lásd: http://opticon.hu/site/tamogatott-projektek/

Bónuszimázs

Ráadásul egy kis nyalánkság. Van itt egy cég, a Hírös-Net Kft., amely Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának és az Opticon Kft.-nek közösen alapított vállalkozása a Zombor-érában. 

A cégről épp a napokban töröltek egy végrehajtást. A Hírös-Net Kft. ügyvezetője a helyi celeb nótaénekes, Fejős Jenő veje, Bogdándi Ferenc, volt fideszes önkormányzati képviselő, a Szövetség a Polgári Körökért kecskeméti elnöke.