Körvonalazódik az új hírös-városi vezetés

2014 okt 14
Megosztás
kecskeméti díszterem

Meglepő és néhol mulatságos az új kecskeméti városvezetés csapata. Annyi biztos, a hatalom nagy úr. Még semmi sem biztos, csak a vastag vonalak. Az ellenzék meg örül. Biztos begombáztak.

 

Kezdjük a legelején. Az ellenzék örül, mert négy gól helyett csak hármat kapott az önkormányzati választáson egy félgőzzel hajrázó bajnokcsapattól. Ez több mint nevetséges, hiszen elszalasztották a lehetőséget arra, hogy nagyobb súlyuk legyen a következő öt évben a kecskeméti képviselő-testületben. Ez több mint felelőtlenség a választókkal szemben. Mert ha nem az önös érdeküket nézik, akkor teljes összefogással és a fajsúlyos függetlenek figyelembe vételével, akár három körzetet is hozhattak volna. De nem. Annak örülnek, ha a négy évvel ez előttihez, vagy épp a tavaszi vereséghez képest most valahol arányában több szavazatot kaptak. Ez pedig úgy nevetséges, ahogy van, hiszen a szavazók nagy része távol maradt,  mert nem volt durvaság, illetve őszödi-beszéd. Mindeközben az ellenzék azt hiszi, hogy a trend folytatódik és a kormánypárt népszerűsége olyan kicsi lesz négy-öt év múlva, hogy elérkezik majd az ő idejük. Egyet felejtenek csak el: ők is öregszenek, nem csak a Fidesz, miközben épp a kormánypárt az, amely a legtöbbet változtat a sorain a választásokra, úgyhogy lehet: négy-öt év múlva már egy még fiatalabb és dinamikusabb csapat veri kenterbe a végre győzelemre ácsingózó őszülő ellenzékieket. 

Ennyit róluk, akiknek szavuk sem lesz az elkövetkezendő öt évben Kecskeméten, mert nem érdekes mit mondanak, hiszen abszolút többséggel lépnek át a fejük felett. 

De kik vezetik majd az új csapatot, merül fel a kérdés és a paripákon ülők személyei már körvonalazódni látszanak. 

Szóval a polgármester Szemereyné Pataki Klaudia, két főállású alpolgármestere Mák Kornél, valamint Szeberényi Gyula Tamás ügyvéd lesz, így egy kicsit nosztalgiázhatunk a Szécsi-éráról. A társadalmi alpolgármesterek kalapban több név is szerepel, de befutónak Homoki Tamás ügyvéd, a városi kosárlabda megmentője, valamint Gaál József, megyei iparkamarai elnök látszik. Utóbbi poszthalmozása kicsit egészségtelen, de ő tudja, ráadásul a kamarai utazgatások vizsgálata sem  lejátszott meccs.

A tanácsnoki posztot  a két nehézsúlyú versenyzőnek, Sipos Lászlónak és Bogasov Istvánnak szánják. Állítólag a jegyzőt is lecserélik, mindenesetre, ha marad, nehéz dolga lesz Szeberényi meg a Homoki ügyvédek között.

A Fidesz frakcióvezetői posztjára az örökmozgó Lévai Jánosné Makai Edit tűnik befutónak.

Végül is, ha jobban belegondolunk: Nagypál Sándor elment, Vörösmartyt száműzték, Svébis költöztet, Nemcsik fiatal, Leviczky, Pászti elfoglalt. Akkor így van jól. De hová tűnt Katonáné Szabó Gabriella?