Kósa: Kapus sokat tett Kiskunfélegyházáért

2014 okt 4
Megosztás
Kósa Lajos és Kapus Krisztián

Lakossági fórumra várta a kiskunfélegyházi polgárokat október 4-én szombaton Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, dr. Kerényi János a Fidesz regionális pártigazgatója, valamint Kapus Krisztián Kiskunfélegyháza polgármestere, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje a művelődési központ színháztermében.

Kapus Krisztián köszöntőjében elmondta: négy évvel ezelőtt 5,4 milliárd forint mínuszt örökölt meg a város, menekültünk a csőd elől, de vállaltuk, hogy megcsináljuk. Meg is tettük, amiben az állami szerepvállalás, az adósságállomány átvállalása segített. Ma 1,2 milliárd megtakarítást tudhat magáénak Kiskunfélegyháza, ami az emberek értéke és nem hagyjuk, hogy ezt mások elvegyék és a megtakarított pénzünket elherdálják.
Kerényi János kiemelte, hogy Bács-Kiskun megyében csak Kiskunfélegyházán van igazi kampányhangulat. Ebben az egyetlen jó dolog az, hogy, a Fidesz akkor igazán jó és erős, ha harcolni kell. Szomorú az, hogy most nem a hagyományos ellenfél ellen küzdünk, hanem a saját köreinken belüli ellenfél ellen – hangsúlyozta Kerényi.
Kósa Lajos elsőként a város programját dicsérte, de fontosnak tartotta elmondani azt is, hogy Kiskunfélegyháza nem olyan nagyváros, hogy itt ne ismerne mindenki mindenkit. Bármilyen program készül egy ilyen nagyságú városban, az alapvető döntést, hogy ki vezesse a települést az emberek az alapján döntik el, hogy a jelölteket mennyire ismerik, hogy kitől, mire lehet számítani. Ha az elmúlt négy évet veszik figyelembe a választópolgárok, akkor a legfontosabb, hogy a polgármester és csapata mit csinált, mit tett a városért, és ez önmagáért beszél. Kiskunfélegyházának olyan vezetője van Kapus Krisztián személyében, akinek van egy víziója arról, hogy mit kellene a várossal tenni annak érdekében, hogy dinamikusan fejlődjön. Ez nagyon fontos és ne habozzanak ezt az értéket megtartani – hangsúlyozta Kósa Lajos. Kiskunfélegyházán minden ember tudja, hogy a város milyen fejlődési pályát futott be. Le a kalappal a félegyháziak előtt – mondta a Fidesz ügyvezető alelnöke, majd folytatta: Egy biztos, hogy a választásnak nagy tétje van. A fejlesztési pénzeket kis- és középvállalkozások támogatására fordítjuk. Olyan vállalatokat, gazdákat, vállalkozásokat fog támogatni az állam, akik megbízhatóak és a támogatást arra költik, hogy tovább fejlesszék gazdaságukat, vállalkozásukat. Ahhoz, hogy ezeket a megbízható vállalkozásokat megtaláljuk, az önkormányzatok segítsége kell. Csak azokra az önkormányzatokra tudunk támaszkodni, akik együttműködőek. Az állam a FIDESZ-KDNP jelöltjeit támogatja, Kiskunfélegyházán pedig Kapus Krisztián polgármester-jelöltet, hiszen vele tudunk együtt dolgozni – hangsúlyozta Kósa Lajos.

Kósa Lajos hangsúlyozta: amikor 2010-ben átvették a kormányzást, 3,4 millió ember dolgozott, most pedig 4,1 millióan állnak munkában.
A keletkezett 700 ezer új munkahelyből 300 ezer piaci, a különböző közösségi munkahelyeken, valamint a közszférában foglalkoztatottak száma százezer, a többieket pedig a közmunkaprogram keretében foglalkoztatják - mondta a Fidesz ügyvezető alelnöke.
Megfogalmazása szerint a baloldali pártok lenézik a közfoglalkoztatottakat, pedig "minden munka értékes, minden munka fontos, és minden munkára szükség van".
A politikus szerint az országgyűlési és az európai parlamenti választások után az önkormányzati választásnak is komoly tétje van, hiszen a kormány nagymértékben támaszkodik rájuk. A kormány azokra tud támaszkodni, akik együttműködőek - emelte ki.
Kósa Lajos szerint vannak olyanok, akik azt hirdették meg, hogy nem a településük fejlődése érdekli őket, hanem a politikai haszonszerzés.
Megjegyezte: "egy talicska apró majmot könnyebb összeterelni, mint a baloldali pártokat".
Kósa Lajos, aki a Fidesz önkormányzati választási kampányáért is felel, elmondta: pártjának 1140 polgármesterjelöltje van, de vannak olyan választókerületek, ahol két jobboldali polgármesterjelölt van, ezeken a településeken a választókra bízzák a döntést.
Azt kérte a választóktól, hogy a Fidesz kiskunfélegyházi polgármesterjelöltjét az alapján ítéljék meg, amit tett polgármesterként az elmúlt négy évben.
Kapus Krisztián (Fidesz-KDNP) polgármesterjelölt azt mondta, hogy 2010-ben adósságoktól terhelt várost vett át elődjétől.
Jelentős eredményként értékelte, hogy a kormány adósságátvállalása segítségével, valamint jó gazdálkodással kifejezetten jó anyagi helyzetbe került Kiskunfélegyháza.
Ma 1,3 milliárd forint van az önkormányzat számláján, és ezt a város fejlődése érdekében fogják felhasználni - jelentette ki.

Hírösvény/MTI