A kosárlabdásoké lesz a régi uszoda

2014 júl 28
Megosztás
kecskeméti régi fedett uszoda

A Kecskeméti Kosárlabda akadémia kaphatja meg a régi fedett uszodát. Az átalakítási terveket már beadták, még nincs végleges döntés. Ők még bíznak a TAO-ban, meg hát az önkormányzatban.

 

Most, hogy már ismerjük az új fedett uszodát, vannak tapasztalatainak, méltán kijelenthetjük, a régi nem volt rossz, sőt. Jó néhány megoldás átgondoltabb volt, mint az újban. Ráadásul kevesen tudják, de egyedülálló építészeti-statikai megoldást alkalmaztak a régi fedett uszoda ötven méteres medencéjének a kialakításakor. A homokos kecskeméti talaj ugyanis kiadós betonozással sem biztosította volna a nagy medence vízzel teli terhének a süllyedésmentességét, ezért egy hatalmas félgömböt alakítottak ki alatta, a nagy medence ezen fekszik. Ez a megoldás biztonságosan megosztja a terheket.

Szóval, a monstrum sok évtizede áll, nem kavarodnak a férfiak a nőkkel, az energetikát, a villamosságot Szécsi Gábor idejében felújították, sőt akadálymentessé alakították az egészet. Csak egy kis bővítés, külcsín, és néhány szolgáltatás hiányzott volna belőle. Biztosan kevesebb lenne a deficit, mint az új, lízingelttel.

Mindegy, ne siránkozzunk, ennek ugyanis most már biztosan annyi. Betontenger kerül a nagymedencére, amikor pedig megköt, leparkettázzák és pattoghat rajta a labda.A kosárlabda akadémia ugyanis szemet vetett rá és úgy néz ki, meg is kapják.

A Kecskeméti Kosárlabda Akadémia - amely 21 csapattal, 328 igazolt játékossal és 22 edzővel dolgozik - úgy véli, lesz a felújításra pénze a TAO adótámogatási keretből. Igaz, ez a sporttámogatási forma népszerűsége egyre csökken, részint azért mert a múlt év óta tovább csökkent a hazai cégek nyeresége, továbbá újabb kedvezményes adótámogatási formák léptek életbe a film, valamint a kultúra területén.

Persze, miként azt már korábban is tette, a beruházások önrészét a város átvállalta. 

A régi uszoda nem kis falat lesz.