Közöny: megmenthető lett volna az autó alá szorult nő

2017 aug 30
Megosztás
helyszínelés Gödöllőn

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Gödöllőn elvette egy fiatal nő autóját, majd a gépkocsival az árokba hajtott, maga alá temetve a járműbe kapaszkodó sértettet.

2016 júliusában a késő esti órákban a bűnügy vádlottja, egy férfi bódult állapotban Gödöllőn járkált az utcán. Észrevette, hogy az egyik ház kapubejárójánál megállt egy személygépkocsi. A gépkocsi vezetője, egy fiatal nő, a bűnügy sértettje kiszállt az autóból és a ház kapujához ment, hogy azt kinyissa. A gépkocsi motorját nem állította le, a vezető oldali ajtót résnyire nyitva hagyta.

A férfi a járműhöz lopózott, beszállt, majd hátramenetben kihajtott az úttestre. A sértett kiabálva a gépkocsihoz futott és azért, hogy a vádlottat visszatartsa, belekapaszkodott a jármű vezető oldali ajtajába. A férfi mindennek ellenére nagy gázt adott, elindult, a nőt maga mellett vonszolta. Néhány méter megtételét követően azonban letért az úttestről, és belehajtott az árokba, ahol a jármű a bal oldalára borult, és a sértettet maga alá temette.

A vádlott a balesetet követően kimászott a gépkocsi ablakán. Bár tisztában volt azzal, hogy a fiatal nő a gépkocsi alá szorult, elvegyült a baleset hangjára összegyűlt emberek között, majd hazament.

A fiatal nő a balesetben elszenvedett sérülései következtében a helyszínen életét vesztette. Ha a sértettről a gépkocsit leemelik, életét az azonnali segítségnyújtás megmenthette volna.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó közúti veszélyeztetés bűntettével, segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntettével, erőszakkal elkövetett jármű önkényes elvételének bűntettével és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja a férfit, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.