Közös focijövő Kecskeméten az MTK-val

2015 szep 17
Megosztás
Együttműködés az MTK-val

A Kecskeméti LC-KTE SI a kecskeméti városházán tartott csütörtökön sajtótájékoztatót, amelynek témája a klub és az MTK Budapest közötti együttműködési megállapodás szentesítése volt.  

 

Az eseményen jelen volt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Sipos László Önkormányzati képviselő, tanácsnok, az MTK Budapest képviseletében Deutsch Tamás elnök, Domonyai László klubigazgató és Garami József szakmai igazgató, a KLC-KTE SI részéről S. Juhász Attila ügyvezető elnök és Török László szakmai igazgató.

S. Juhász Attila a vendégek üdvözlését követően felidézte, hogy az MTK Budapest elnökével, Deutsch Tamással a 2000-es évek elején találkoztak Kecskeméten, a Széktói Stadion alapkő letételekor. 

Az ügyvezető elnök az együttműködés kapcsán elmondta, hogy a kecskeméti élvonalbeli labdarúgás megszűnésével keletkezett űrt kívánta az Egyesület betölteni akkor, amikor megkereste az MTK Budapest klubigazgatóját, Domonyai Lászlót.  A döntés meghozatalánál fontos szempont volt, hogy az együttműködő klubok filozófiája hasonló értékeket képviseljen. Ezen túlmenően a Mercedes Kecskeméti Labdarúgó Akadémia és a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia vezetőinek régóta nagyon jó a szakmai és a baráti kapcsolata, amit a jövőben szeretnének még szorosabbá tenni. 

A csütörtökön aláírásra került együttműködés célja, hogy a legkiemelkedőbb tehetségek számára, továbbra is biztosítva legyen az NBI-es jövőkép, emellett természetesen szeretnék megtartani azokat, akik helyben lehetnek a csapat erősségei. A játékosok áramlása a másik irányba is működik, azaz érkezhetnek játékosok az MTK Budapest-től Kecskemétre is.

S. Juhász Attila zárszavában elmondta, a ma aláírásra kerülő, kölcsönös előnyökkel járó együttműködés a fejlődés záloga.

 Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke örömét fejezte ki, hogy jelen lehet az MTK számára is fontos együttműködés aláírásán. Megköszönte a KLC-KTE SI utánpótlásában tevékenykedő munkatársai és az MTK-nál dolgozó kollégái számára is, hogy kidolgozták az aláírásra kerülő megállapodás részleteit.

Elmondta, két szempontból is fontos a ma aláírásra kerülő együttműködés. Egyrészt azért, mert így hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Kecskemét visszakerüljön az élvonalba. A város csapata rövid idő alatt rangot vívott ki magának a magyar labdarúgásban, hiszen a csapat mindig izgalmas, látványos mérkőzéseket játszott, és hiányzik a magyar szurkolóknak.

Ha hozzá tud járulni az MTK Budapest a visszatéréshez, azt a magyar labdarúgásért is teszik.

Másrészt így biztosítható az első osztályban játszó kecskeméti utánpótlás csapatok számára az NBI-es jövőkép. Az együttműködés szakmai előnyei is nagyon fontosak, hiszen ily módon a Kecskeméti LC – KTE SI munkatársai Magyarország legelismertebb utánpótlás szakemberével, az MTK Budapest szakmai igazgatójával, Garami Józseffel dolgozhatnak együtt.