Közterületi helyett házhoz menő lomtalanítás Kecskeméten

2019 feb 6
Megosztás

A DTKH Nonprofit Kft. a lomtalanítást  2019. évtől a korábban megszokott előre ütemezett, település egész területére vonatkozó, meghatározott napon történő lomtalanítás (közterületi lomtalanítás) helyett évente (jan. – dec.) ingatlanonként KÉT alkalommal (3m3/ alkalom mennyiségben) házhoz menő rendszerrel végzi el, mely a 76/501-926 (2. menüpont) telefonszámon (ügyfélfogadási időben) igényelhető. 

A lomtalanítás házhoz menő rendszerben történő elvégzése azt jelenti, hogy a lakosok - számukra kedvező módon - az egyedi megrendeléseik alapján jogosultak évente két alkalommal megrendelni a lomtalanítást, így nem kell egy meghatározott időponthoz igazodni.

Az elszállításra szánt lomot az előre egyeztetett időpont szerinti napon reggel 6 óráig kérjük kihelyezni! A lomot családi házak esetében az ingatlan utcafronti részére, a társas- és szövetkezeti házak környezetében pedig a hulladékgyűjtő edények mellé kell kirakni. A nagy darabos lom (pl. bútor) kivételével a kisebb méretű anyagok a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében bezsákolva, kötegelve kerüljön kihelyezésre.

A lomhulladékot minden esetben úgy kell elhelyezni, hogy az a jármű- és a gyalogos forgalmat ne akadályozza, a zöldterületeket és a növényzetet ne károsítsa, továbbá ne járjon baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével. 

Kihelyezhető hulladékok: nagyobb méretű berendezési tárgy, bútor, háztartási berendezés és készülék, rendeltetésszerű használatra már nem alkalmas egyéb lom.

Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra:

• gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék

• építési hulladék, egyéb ipari hulladék;

• veszélyes elektromos, elektronikai készülékek (pl. TV-készülék, hűtőgép…);

• veszélyes hulladékok, (pl.: gumiabroncs, akkumulátor, festékes dobozok, kátrány származékok…);

• heti hulladékszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói tevékenységből származó hulladék. 

A házhoz menő lomtalanítást kizárólag szerződéssel rendelkező lakossági ügyfeleink vehetik igénybe, amennyiben nincs díjhátralékuk!