Kristály, kréta, hópihe a díler-hálózat kínálatában

2019 nov 7
Megosztás

A Ceglédi Járási Ügyészség 10 személy letartóztatására tett indítványt, akik különböző új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Cegléd térségében. 

A bűnügy gyanúsítottjai, összesen 13 személy 2018 elejétől új pszichoaktív anyagokat szereztek be. Lakóhelyükön, így Cegléd, Jászkarajenő, Abony, Újszász, Zagyvarékas térségében 2.500-3.000,- forintért árusították a kiporciózott pszichoaktív anyagot. Kínálatukban kristály, kréta, hópihe néven ismert anyagok voltak. 

2019. november 5-én a Ceglédi Rendőrkapitányság nyomozói összehangolt akciót szerveztek. Az akció során a nyomozók a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a TEK munkatársaival kilenc településen, több helyszínen tartottak kutatást. 

A kutatás során házakból, istállókból, autókból, az elkövetők ruhájából új pszichoaktív anyagok, mérlegek, simítózáras tasakok, több millió forint készpénz és zálogjegyek kerültek elő. 

Az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsított 8 férfi és 2 nő esetében okkal lehet tartani attól, hogy további elkövetők, tanúk befolyásolásával veszélyeztetik a nyomozás sikerét. Annak a veszélye is fennáll, hogy szabadon hagyva újabb bűncselekményt követnek el. Mindez kizárólag a letartóztatásukkal akadályozható meg. 

A Ceglédi Járási Ügyészség ezért tett indítványt 10 gyanúsított letartóztatásának elrendelésére.