Kukkolta, követte a nőket és a kiskorúakat

2015 már 16
Megosztás
daniel rosen rendőrségi fotója

Kukkolás és nők követése miatt Washingtonban letartóztatták az amerikai külügyminisztérium egyik vezető munkatársát, aki ellen korábban már vádat emeltek kiskorú szex miatti megkörnyékezésért - közölte hétfőn internetes kiadásában a The Washington Post.

A 44 éves Daniel Rosen a lap szerint terrorelhárítással, tervezéssel, programokkal és az intézmény irányvonalának kérdéseivel foglalkozott igazgatói rangban a diplomáciai tárcánál. A vasárnap elfogott férfi mobiltelefonján több olyan felvételt találtak, amely alátámasztotta a rendőrség gyanúját.

Rosent február 24-én a Virginia állambeli Fairfax megyében azzal a váddal vették őrizetbe, hogy nemi aktust próbált meg megszervezni a rendőrség egyik munkatársával, aki egy 14 éves lánynak adta ki magát. A férfit 25 ezer dollárnyi óvadék fejében szabadlábra helyezték. A külügyi alkalmazott egy, a rendőrök által feltöltött internetes hirdetésre válaszolt.

A minisztériumi vezetőt egy márciusi szóvivői nyilatkozat szerint kényszerszabadságra küldték és biztonsági jogosultságait megvonták. A kiskorú ügyében május 4-re tűzték ki a bírósági meghallgatását.