A kulcsjátékosok maradnak a KTE Duna Aszfaltban

2019 jún 16
Megosztás

Formálódik a KTE-Duna Aszfalt kerete, nyolc játékos helye már biztos a következő szezonra. Továbbra is névadó szponzor a Duna Aszfalt Kft.

Sikeres szezonon van túl a KTE-Duna Aszfalt, amely az utóbbi évek legszorosabb és legkiegyenlítettebb magyar bajnokságában a hetedik helyet szerezte meg – 37 mérkőzést játszott az idény során, melyekből 17-et megnyert. Forray Gábor csapata teljesítette az előzetes célkitűzéseket, hiszen előbb bejutott a középszakasz középházába, majd pedig a rájátszásba, innen a mostanra már döntőbe jutott Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ellen lépett tovább. Az idei szezon egyik fontos sikere, hogy visszatért az élet a Messzi István Sportcsarnok lelátóira, egy kimutatás alapján (sportstatisztika.blog.hu) az előző évhez képest 44 %-kal növekedett az átlagnézőszám.

Forray Gábor vezetőedző, Váradi Kornél edző hosszabbított, az U20-as csapat szakvezetője pedig a Kecskemétre immár edzőként visszatérő Hegedűs Gergely lesz.

Nem marad a klub kötelékében Mészáros Máté, Molnár Márton, Rasztko Dramicsanin, Juan’Ya Green és Milos Dimics. Mindannyiuk személyében nagyszerű sportembereket ismertünk meg, akik a legjobb tudásuk szerint próbálták segíteni a csapatot. A vezetőség barátságban vált el az említett játékosoktól, további pályafutásukhoz pedig sok sikert kívánt.

Biztos, hogy a következő szezont Wittmann Krisztián, Marko Djeraszimovics, Karahodzsics Kemal, Molnár Dániel, Kucsera Dániel, DeVaugntah Williams, Chester Lewis és Révész Ádám Kecskeméten kezdi meg.

Révész Szegedről érkezik Kecskemétre, az előző szezonban 19 mérkőzésen szerepelt Andjelko Mandics irányítása alatt. A 24 esztendős, 202 centiméter magas játékos tagja volt a 2015-ben a B-divíziós U20-as Európa-bajnokságon bronzérmet szerző magyar válogatottnak. 2018-ban U20-as bajnokságot nyert a Szegeddel, tagja volt az All-Star ötösnek.

A legújabb név a listánkon Chester Lewisé, aki a Vasasban nőtt fel korosztálya kiemelkedő játékosaként. 2018-ban ment az Egyesült Államokba (édesapja amerikai), majd néhány hete döntött úgy, hogy hazatér Magyarországra.

„Nagyon tetszett az a kép, amelyet a menedzserem felvázolt a KTE-Duna Aszfaltról - mondta a 21 esztendős játékos. - A klub célja, hogy a fiatal magyar játékosokat beépítse a csapatba. Volt több ajánlatom, de a kecskeméti győzött meg leginkább. Szimpatikus a város is, amely közel van Budapesthez. Várom már, hogy elkezdjük a közös munkát.”

DUNA ASZFALT

Különleges, egyben felemelő tudni, hogy az ország meghatározó üzleti vállalkozása elkötelezett a kecskeméti kosárlabda mellett. A cégcsoport sporttal kapcsolatos kiemelkedő szerepvállalása köztudott, ám mi büszkék lehetünk arra, hogy a Duna Aszfalt Kft. a KTE Kosárlabda Klub Kft. megalakulása, 2012 óta névadó szponzorként áll a csapatunk mögött. Ennek is köszönhető, hogy a sportvállalkozásunk gazdálkodása stabil, tervezhető, s második mellett ez a háttér tette lehetővé azt, hogy a szakmai stratégiánk kiegészítéseképpen immár két utánpótláscsapatot indítunk a bajnokságban, egyiket a felnőtt másodosztályban (NB I B) – természetesen mindkét csapat a KTE-Duna Aszfalt néven szerepel.