Kupamérkőzésen vett revansot a KTE-Piroska Szörp

2018 okt 17
Megosztás
KTE-Piroska Szörp

A fiatalok meghálálták a bizalmat, magabiztosan jutott tovább a Kecskemét a Magyar Kupában.

Meglepődött, aki a hétközi kupameccsen álmoskás mérkőzésre számított. A KTE-Piroska Szörp szokatlan felállásban kezdte a találkozót, a kezdőben kapott lehetőséget a kecskeméti nevelésű Forgács Tamás illetve Csuzi Milán és meglehetősen nagy lendülettel kezdték gyűjtögetni a szerzett gólok számát. Ezúttal a Debrecen ragadt be a rajtnál, a hazai alakulat hamar állva hagyta a cívis városiakat. Az első negyedóra végén Csuzi már négy gólnál járt, a debreceniek edzője pedig időt kért. Szrnka is szemet gyönyörködtető gólokkal növelte a két csapat közötti különbséget, Mazák Lajos pedig a tőle megszokott vehemenciával bontotta az ellenfél védelmét. A hírös városiak védekezése ezúttal jól működött és támadásban is eredményesek voltak, így teljesen megérdemelten, négygólos előnnyel vonultak az öltözőbe az első harminc perc után. Említést érdemel, hogy a KTE időntúli szabaddobáshoz jutott, amit Kátai mesterien helyezett a DEAC kapujába (15-11).

A második felvonást a Debrecen kezdte jobban; egy 4-0-s szériát követően egy gólra megközelítette a hazai alakulatot. Ocsovai edző remekül forgatta a csapatot, Kátai, Tóth Norbert és a kapuban Zaklajda is nagyszerűen játszott és a mindig stabil teljesítményt nyújtó Szamos is remekelt. Némiképp árnyalta a képet, hogy a DEAC balszélsője a félidő derekán alaposan megszórta a kecskeméti kaput. A KTE csapatának azonban ezen az estén volt tartása; a mérkőzés utolsó perceiben hosszú hajrát nyitott és 29 -25-re megnyerte a találkozót, ezzel a Magyar Kupa 3. fordulójába jutott.

KTE-Piroska Szörp – DEAC NK KFT 29 – 25 (15 – 11)

Magyar Kupa II. forduló

Gólszerzők: Tóth 2, Bujdosó 4 (4), Csuzi 5, Füstös 1, Kátai 4, Berkes 1, Forgács 3, Mazák 2, Szrnka 3, Szamos 4.

Kiállítások: 8 illetve 4 perc

Hétméteresek: 4/4 ill. 1/0

Ocsovai Zsolt, a KTE vezetőedzője: – Gratulálok a csapatnak! Azok a fiatalok, akik ma megkapták a lehetőséget, nagyon szépen éltek vele. Nagyon örülök, hogy ilyen jól helytálltak. Nagyon bízom benne, hogy az a magabiztos teljesítmény, amit hetek óta nyújtunk, a Balassagyarmat elleni bajnokin is visszaköszön. A mai találkozó megmutatta, hogy a fiatalokra is bátran számíthatok. Szloska Krisztián barátomnak üzenem: továbbjutottunk, remélem mi is bejutunk az EHF-kupa döntőjébe, mert nagyon boldog lennék, ha KTE-Székács finálét játszanánk!