Látogatási tilalom a nagykőrösi kórházban

2020 júl 17
Megosztás

Körtvélyesi Attila, Nagykőrös alpolgármestere július 17-én egyeztetett a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztályának vezetőjével, Dr. Kiss Csaba megbízott járási tisztifőorvossal, a városban kialakult koronavírus-helyzet miatt. Ugyanis az egyik nagykőrösi gyár telephelyén koronavírusos alkalmazottakat találtak, amellyel kapcsolatban jegyzőkönyvet vett fel a hatóság, illetve tájékoztatást kapott a cég a további teendőkről, a helyzet kezeléséről. Kiderült: az egyik munkatárs vitte be a gyárba a vírust, amely eddig négy pozitív tesztet eredményezett, de sokaké negatív e mellett. Megtudtuk: hétfőn a gyár össze dolgozójától leveszik a mintákat, amely mintegy 250 tesztet jelent.

E mellett  a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet vezetősége július 17. péntek 13.00 órától visszavonásig a kórházba látogatási tilalmat rendelt el. A szakrendelésekre továbbra is be kell jelentkezni, oda előzetes időpontfoglalás szükséges. A vezetőség kiemelten kéri, hogy az adott időpont előtt csak 10 perccel érkezzenek korábban.

A házi- és gyermekorvosi rendelések jelenleg is a megszokott telefonos rendszerben működik.

Nagykőrös Város Önkormányzata által fenntartott bentlakásos szociális intézményekben (Arany J. u. 35.) szintén látogatási tilalom került elrendelésre péntektől.