A legjobb hazai asztaliteniszezők Kecskeméten

2020 feb 24
Megosztás

Soha nem volt ilyen nagyszabású országos asztalitenisz magyar bajnokság, mint ami 2020. február.28 és március 1. között Kecskeméten, a Hírös Sport Nonprofit Kft. által üzemeltetett Mercedes-Benz Sport Akadémián kerül lebonyolításra. Rendezője a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér.

2020. február 28. és március 1. között több generáció legjobb magyar asztaliteniszezői érkeznek Kecskemétre, a Mercedes-Benz Sport Akadémiára. 

A kecskeméti Összevont Országos Asztalitenisz Magyar Bajnokság több tényezőben is más, mint az eddigi magyar bajnokságok:

- Több generáció és azon belül korosztály egyszerre, egy helyen találkozik.

- A felnőtt egyéni kategóriában is indulni tudnak az U21-es versenyzők. Nemzetközi lebonyolítást követve megvalósulhat az, hogy az U21 és a felnőtt egyéni bajnokság egymásra épülve kerül megrendezésre. 

- A felnőtt egyéni versenyt az újoncok is meg tudják nézni, ami motivációt nyújthat a fiatal versenyzőknek. Fontos, hogy példaképeket találjanak, hiszen szinte alig látják a legjobb felnőtteket játszani. 

- A fogyatékkel élők bevonása - akik jelenleg eredményesen szerepelnek a nemzetközi szintéren - fontos a sportág jövője, az utánpótlás biztosítása, a parasport megítélése szempontjából. 

- Ugyancsak fontos, hogy az ország asztaliteniszezői attól függetlenül, hogy épek vagy fogyatékossággal élők, személyesen is megismerjék egymást. Az egy időben zajló versenyzés, a személyes sportolói találkozás, az impozáns versenykörnyezet segíti a magyar para-asztalitenisz sportág fejlődését, minden sérülés specifikum számára (mozgás-, látás-, hallás- és intellektuálisan sérültek). 

- A program bővítve lett a szeniorok korosztályával. 

- A verseny 30 ping-pong asztalon lesz megrendezve, amely nem sok csarnokban oldható meg az országban. Színvonalában a Mercedes-Benz Sport Akadémia párját ritkítja. 

Ujhidy Tibor, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér elnöke a következő gondolatokat fogalmazta meg a rendezvénnyel kapcsolatban:

- Nekem már régen dédelgetett álmom volt, hogy egy nagy asztalitenisz gálát rendezzünk. 65 éves klubunk történetében már többször szerveztünk magyar bajnokságot, sőt nemzetközi versenyt is, de az ország asztalitenisz sportjának ilyen széles spektrumát még nem céloztuk meg. Kiváló felnőtt, U21-es, illetve újonc versenyzőink vannak, akik igazán megérdemlik, hogy hazai pályán szerezzenek bajnoki érmeket. Hiszem, hogy versenyzőink néhány magyar bajnoki éremmel meg is hálálják törekvésünket. Abszolút éremesélyes a regnáló, kétszeres ifjúsági magyar bajnok, Drabant Anita, illetve az U21-es Füle Kata, az újonc Polónyi Nóra, és nem utolsó sorban Szvitacs Alexa Para Európa-bajnok, aki már kvalifikált a Tokiói Paralimpiára. Itt lesznek, és indulnak a versenyen a Tokiói Olimpiára a kecskeméti Madarász Dóra vezérletével kvalifikált női csapat tagjai is. A verseny 30 ping-pong asztalon lesz megrendezve, amely nem sok csarnokban oldható meg az országban. Egyébként naponta 300-400 asztaliteniszező vesz részt az eseményen, és mintegy 70 versenyszámban avatunk magyar bajnokot. Aki kijön a gálára, biztosan jól fogja érezni magát, és csodálatos látványt fog nyújtani számára a berendezett küzdőtér.