Légpuskával arcon lőtte az édesanyját

2019 júl 1
Megosztás

A Monori Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a maglódi férfival szemben, aki egy légpuskával arcon lőtte az édesanyját, mert az asszony nem költözött el otthonról. 

A bűnügy vádlottja, egy maglódi férfi az édesanyjával, a bűnügy sértettjével élt egy családi házban. A vádlott gyakran ivott. Ilyenkor kötekedett, veszekedett az anyjával. Gyakran mondta neki, hogy költözzön el a házból. 

2017 szeptemberében a férfi már reggeltől ivott. Anya és fia a ház kertjében veszekedni kezdtek. Az asszony megpróbálta megnyugtatni a fiát. A vádlott azonban dühösebb lett, bement a házba, kihozta a légpuskáját. Azt mondta az édesanyjának, hogy „hármat számolok és lelőlek, ha nem takarodsz el”. A férfi valóban számolni kezdett. Felemelte a légpuskát és arcon lőtte az édesanyját. 

Az asszony az arcához kapott, érezte, hogy megsérült. Az orvosi ügyeletre ment, ahonnan a mentőszolgálatot és a rendőrséget értesítették. A lövés következtében a sértett súlyos sérülést szenvedett el. 

Az esetet követően az asszony nem mert visszamenni a saját otthonába, a rokonaihoz költözött. 

A Monori Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettével vádolja a férfit. Az ügyészség börtönbüntetésre tett indítványt a vádlottal szemben.