Letartóztatták az ismert személyi edzőt Kecskeméten

2019 jún 26
Megosztás

Kedden délután egy jól előkészített rendőri akció keretében rajtaütöttek egy nagy kecskeméti edzőterem személyi edzőjén, amint tiltott teljesítményfokozó szert ad el egy testépítőnek. 

A tiszakécskei illetőségű L. László előállították és szerda délután a Kecskeméti Járásbíróság üzletszerűen elkövetett teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntette alapos gyanújával harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozásának eddigi állása szerint a 40 éves férfi rendszeresen adott el tiltott teljesítményfokozó szereket, ilyen eset történt többek között 2018 november 28-án, december 5-én, valamint 2019 február 4-én.

A pénzért értékesített szerek a szakértői vélemény alapján az anabolikus szteroidok közé sorolható hatóanyagot tartalmaznak. Ezen termékek Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi terméknek minősülnek.

A járásbíróság álláspontja szerint tartani lehet attól, hogy a gyanúsított a bizonyítást jogellenesen befolyásolná, illetve a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Ennek oka, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a bűncselekményt rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el, legális jövedelemmel nem rendelkezik, az elmúlt években jövedelemadó bevallást sem nyújtott be.

A végzés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

(képünk illusztráció)