Lezuhant egy kisrepülő Dunaújvárosnál

2014 május 29
Megosztás
ikisgép roncsai Kisapostag mellett

Rendőrök és szakemberek helyszínelnek egy lezuhant kisrepülőgép roncsai mellett egy Kisapostag határában fekvő kukoricaföldön május 29-én, csütörtökön reggel.  Már világos volt, amikor a repülőre rábukkantak a Fejér megyei Kisapostag és Baracs között, a sportrepülőtérhez közeli kukoricásban. A roncsokban két holttestet találtak.

Kiderült a repülőnek már szeda este vissza kellett volna térnie a dunaújvárosi repülőtérre.

A Cessna kisrepülőt B. Zsolt, helyi üzletember vezette, aki tapasztalt pilóta, a gépen tartózkodott még egy férfi Zoltánnak, mindketten szörnyethaltak.

A Velvet értesülései szerint a két jóbarát gyakran járt együtt repülni.

„Hivatalosan nem kellett bejelenteniük a repülést, és nálunk repülésirányító sem dolgozik. Napnyugtára kellett volna visszaérkezniük a Cessna Apollo Fox UL típusú kisgéppel. A telepen csak a gondnok tartózkodott, aki azt hitte, hogy még szerelnek valamit a hangárban. A hozzátartozók riasztottak minket csütörtök reggel, ekkor értesítettük a légiirányítást és a helyi hatóságokat. Ők a reptértől 800 méterre meg is találták őket" – mondta el  Loskay László, a repülőtér vezetője, aki mindkét férfit jól ismerte.

A kis repülőtéren most mindenki döbbenten áll a tragédia előtt, egyelőre csak találgatnak, hogy mi okozhatta a szerencsétlenséget, mert még vihar sem volt a környéken. Mivel az ilyen típusú kisgépekben fekete doboz sincs, így Loskay szerint – hacsak nem nézte végig egy szemtanú az esetet – az is lehet, hogy soha nem derül ki, mi is történt pontosan. 

Fotó/MTI

Újvári Sándor