Magyar szakembereket is vár a Tesla Európában

2020 júl 15
Megosztás

Az talán nem annyira meglepő, vagy szenzációszámba menő hír, hogy nagy nyugat-európai beruházásokhoz Kelet-Európából is toboroznak vendégmunkásokat. Az azonban egy magyar villanyautós oldal számára mégiscsak hírértékű, hogy hazánkból is keresnek szakembereket a német Tesla gyár építéséhez. Nemhiába, hiszen a terv elég feszes és a kérdés:

tartható lesz az egy év múlva esedékes gyártás-indítás?

Annyit biztos, hogy összesen akár 1600 szakemberről beszélünk, akik között lenne több száz erős és gyengeáramú villanyszerelő, fűtés és szaniter szerelő, hegesztő és légtechnikai szerelő is. Természetesen nem feltételezzük, hogy csak hazánkból várnak 1600 szakembert, de jó eséllyel pályáznak magyar vállalkozók is.

Mielőtt azonban valaki felpakolná 2 személyes KFT-jét és szólna a lakatos Józsinak meg a légkondis Bandinak, hogy van-e kedvük kiköltözni Brandenbrugba, érdemes tudni a követelményeket is.

A Tesla első Amerikán kívüli gyára a kínai Sanghaj városában épült meg nagyjából 11 hónap alatt. Mármint az első ütem, amely idén januárban kezdte a Model 3-ak kiszállítását és a legfrissebb hivatalos adatok szerint az első félévben egy hajszállal kevesebb mint 50.000 autót gyártott. A második, még nagyobb ütem most épül és jövő év elején kezdi a Model Y-ok gyártását.

Forrás: villanyautósok.hu