Más ez a polgármesterjelölt

2014 aug 22
Megosztás
Hugyecz Zoltán Kecskemét független polgármester-jelöltje

Dézsányi jeges vízzel öntötték nyakon péntek délután Hugyecz Zoltánt Kecskeméten. A független polgármesterjelölt élt a nemzetközi kihívással így nem szakadt meg a felajánlási lánc.

 

Öltöny, zakó, nyári meleg és több vödör jeges víz a benne lévő emberre. Mi ennek az értelme? Mondhatnánk Kecskeméten az, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) csak megfúrta az ellenzéki közös listát, de Hugyecz Zoltán cégvezető, független polgármesterjelölt végül nem e hír miatt hűtötte le magát ily módon a városi sportcsarnok előtt. Hanem azért, mert kihívták, pontosabban: Tököli Attila labdarúgó őt nevezte meg a felhívási lánc következő szemének.

A jeges vizes kihívás (Ice Bucket Challenge) lényege, hogy huszonnégy órán belül egy vödör hideg vízzel kell fejen önteni magunkat, vagy adományozni az ALS-alapítványnak - vagy akár mindkettőt. A kampány keretében az amyotrophiás lateralsclerosis (ALS), más néven Lou Gehring - az agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó végzetes - betegség jelentőségére hívják fel a figyelmet. Ilyen betegséggel küzd például Stephen Hawking angol elméleti fizikus.

Az akció annyira népszerű az Egyesült Államokban, hogy az adományok száma ezer százalékra ugrott. Már több neves közéleti személy, mint pl. Bill Gates, George Bush, vagy David Beckham is jeges vizes kihívás résztvevői váltak.

Kecskeméten először Hugyecz Zoltán csatlakozott a kihíváshoz és  közben ő is megnevezett három személyt, akik közül legalább egynek huszonnégy órán belül ki kell állnia a jeges vizes próbát.

A három személy a következő: Tomiszlav Szivics, a KTE labdarúgó csapatának egykori sikeredzője, Nagy Péter tanár és kecskeméti röplabda ikon, valamint Ganxta Döglégy Zolee, a kecskeméti gyermekszínház sztárja.