Második lett a Katedra az Értékőrzők Bács-Kiskunban vetélkedőn

2019 már 3
Megosztás

Második alkalommal került sor a Lakitelek Népfőiskolán az „Értékőrzők Bács-Kiskunban” , a megyei értéktárban szereplő hungarikumok tematikájában szervezett vetélkedőre. A vetélkedőre a Földművelési Minisztérium által kiírt pályázat elnyerése alapján kerülhetett sor.

Február 25-én az általános iskolák vetélkedőjére került sor, február 26-án pedig a középiskolák csapatai mérték össze tudásukat.

Középiskolás kategóriában öt csapat került a megyei döntőbe. A csapatok, miután bemutatták a megyei értéktárba javasolt prezentációjukat, a megyei értéktárban szereplő hungarikumok témájában elméleti kérdések, activity-játékok, kreatív feladatok formájában adtak bizonyságot felkészültségükről.

A zsűri a nemzeti-megyei értékek iránt elkötelezett, felkészült személyekből állt: Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, dr. Bankó Ágnes a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat aljegyzője, Szántó István a Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság elnöke, Mayer Andrea a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke titkára.

A verseny első helyezését a kiskunmajsai Tomori Pál Szakgimnázium Csólyosi Tomorisok fantázianevű csapata nyerte el. A harmadik helyezett a szintén kiskunmajsai Tomori 11 nevű csapat lett.

A megyeszékhely diákjai sikerét jelenti, hogy kecskeméti csapatok is szerepeltek a döntőben. A vetélkedőn a második helyezést érte el a Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakgimnázium, Művészi informatikusok nevű csapata( Bartha Lilla, Kovács Adrienn, Kemény Krisztián, Liszicsán Dávid), melynek felkészítő tanára Kapás Anita történelem-latin szakos tanárnő volt. A negyedik helyezést a Kocsis Pál Szakgimnázium és Szakközépiskola 6 Kocsis nevű csapata, az ötödiket pedig a szintén katedrás Izsák és Kecskemét nevű csapat érte el.

A vetélkedő - a szellemi erőfeszítések levezetéseként - hangulatos táncházzal zárult.