Még mindig durcás Kecskemétre a Cora

2017 szep 25
Megosztás
elszállították a szemetet

Már nem egyszer került a közgyűlés elé - és e mellett a közösségi csatornákon is örök téma volt - a Praktiker áruházzal szemben lévő beépítetlen terület szemetessége. Az önkormányzat már egy ideje levelezget a terület tulajdonosával, legutóbb szemlére hívták, de nem jelent meg részükről senki. Mivel a hulladéktenger már veszélyeztette a közlekedés biztonságát, az önkormányzat elrendelte a szemét elszállítását, amely jelentős költséget jelentett a város számára. A takarítás és az ártalmatlanítás árát az önkormányzat ráterheli az ingatlan tulajdonosára - tudtuk meg az önkormányzat sajtószóvivőjétől.

Egyébként a területet 17 évvel ez előtt a Cora Magyarország Kft. vette meg, a Mazda Dakó Kft. melletti telekkel  együtt. A célja természetesen az volt, hogy bevásárlóközpontot épít. A vétel előtt tájékozódtak a Szécsi Gábor vezette önkormányzatnál, hogy milyen zöldmezős kereskedelmi beruházások vannak folyamatban a városban. Ekkor a Budai úti Tesco, a Ceglédi úti Metró áruház volt tervbe véve, így nagy örömmel vásárolt telket a Cora.

Aztán jött a pofára esés, mert arról viszont nem tájékoztatták, hogy az Izsáki úti egykori Pólus Róna bevásárlóközpontban bezár a Billa szupermarket és bemegy a helyére az Auchan, sőt a többszörösére növeli annak alapterületét.

Ez ugyanis nem zöldmezős beruházás volt, hanem csak belső átalakítás. Ekkor mérgében elment a kedve a Corának a kecskeméti építkezéstől, majd még nyitott néhányat az országban, aztán a két francia család kibékült egymással, feladták a kelet-európai piaci harcukat és az Auchan megvette a Cora áruházait. Az hogy a telkeket kezelő Hipermarket Kft. melyik francia tulajdonába került nem tudjuk. Annyi biztos, a szemételhordásra rákövetkező napon már ismeretlenek elkezdtek lerakni oda néhány apróságot, szóval a show folytatódik.