Meggyőző fölénnyel nyert Mondok József Izsákon

2020 szep 21
Megosztás

59 százalékkal (1491 szavazattal) nyerte meg Mondok József Fidesz- KDNP-Nemzeti Fórum) az időközi választás és lett  Izsák polgármestere. Ellenfele a független Varga István mintegy húsz százalékkal maradt le, rá, 1035-en szavaztak. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Kutas Tibor, a korábbi polgármester lemondott posztjáról.

A polgármester így köszöntötte az Izsákiakat a választást követően:

“Lezárult Izsák történetének első időközi választása és megszületett az eredmény. Azt szokták mondani, hogy egy választás a demokrácia ünnepe. Az volt közel egy évvel ezelőtt is, amikor ugyan több szavazatot kaptam, mint előtte bármikor, de akkor ez mégis kevésnek bizonyult. Most viszont köszönhetően azoknak, akik megtiszteltek bizalmukkal, akik velem együtt úgy érezték, hogy vissza kell állítanunk Izsákot a korábbi évtizedek fejlődési pályájára, még a legutóbbinál is több voksot sikerült összegyűjteni. Ezzel egy igen komoly megerősítést kaptam, hogy az izsákiak elismerik 21 éves polgármesterségem eredményeit, sikereit, és a jövőjüket is velem képzelik el. 

Minden eddiginél erősebb felhatalmazással kaptam vissza a város szimbolikus kulcsát, ami persze egyben hatalmas felelősség is, de minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy városunk visszataláljon korábbi dinamikus fejlődéséhez, és hogy visszatérjen a béke, az a nyugalom, amit itt Izsákon mindannyian szeretünk.”