Megkezdődött a Hunyadivárosi Közösségi Ház megújítása

2022 már 7
Megosztás

A Kecskemét, Daróczi köz 14. szám alatt eddig is közösségi házként működőtt a meglévő épület, de erősen ráfért már a felújítás, a bővítés, valamint a környezetének is a megújítása.

A projekt keretében megvalósul a teljes körű építészeti, épületgépészeti felújítás, új villamos belső hálózat készül, korszerű energiatakarékos világítási rendszer kerül kialakításra. A projekt része az épület átfogó energetikai korszerűsítése: külső hőszigetelés és új homlokzati burkolatok építése, fűtési rendszer korszerűsítése, új nyílászárók beépítése, alternatív energiaforrások alkalmazása.

Az esélyegyenlőségi szempontok érvényesítése alapján projektarányos komplex akadálymentesítés kerül megvalósításra. A beruházás során kialakításra kerül egy 100-120 fő befogadó képességű nagyterem, színpaddal, valamint két klubhelyiség a szükséges szociális és kiszolgáló helyiségekkel: raktár, konyha, gépészet, takarító helyiség.

A rendelkezésre álló zöldterületen kerti rendezvények megtartására is alkalmas udvar kialakítása, burkolatépítés, zöldfelületi fejlesztés történik meg, a közösségi ház pedig új berendezéseket, eszközöket kap, mind a beltérben, mind a kültéri részeken.

A projekt eredményeként kialakuló közösségi ház a városrész lakói számára új lehetőségeket biztosít a helyi közösségi élet erősítésére, közösségi rendezvények tartására, a civil és kulturális élet fejlődésére.

A meglévő közösségi ház új épülettel egészül ki, amelynek része a 100-120 fő befogadóképességű rendezvénytér, két klubhelység és kiszolgáló helyiségek. A nagyterem alkalmas lesz előadások tartására, ünnepségek rendezésére, színpadnak megfelelő pódium tér kerül kiépítésre, a teremben többféle ülésrend kialakítható. Az új épület teljesen felszerelt lesz, a funkcióknak megfelelő eszközök, berendezések kerülnek telepítésre.

A beruházásra Kecskemét önkormányzata 127 millió 500 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült  a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül.