Megnyílt Kecskemét első adományboltja

2015 jún 21
Megosztás
vásárlás a kecskeméti adományboltban

A várakozást felülmúlva debütált Kecskemét első adományboltja a Csongrádi utca 5. szám alatt. Igaz, ebbe jelentősen besegítettek a színes kultúrális programok az üzlet udvarában.

 

Több ezer ember fordult meg a Múzeumok Éjszakáján a Medina Adományboltban és az ahhoz kapcsolódó kulturális forgatagban.

Az üzletet este öt órakor nyitotta meg Gál Zita A Kecskeméti Mélyszegényekért facebook-csoport alapítója és a Védőháló Karitatív Egyesület elnöke, valamint Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere.

Az elnök asszony röviden elmondta a bolt nyitásának történetét, majd Szeberényi alpolgármester azt hangsúlyozta: ezen a területen sohasem találta fel igazán magát az állam, a leghatékonyabb segítség mindig a civileké volt, akik az elhivatottságuk miatt sokkal jobban látta a pályán, ezáltal hatékonyabban is tudnak segíteni. 

Az üzletet nagyon sokan látogatták meg aznap, sőt vásárlásukkal segítették a céljukat, pedig csak egy rövid próbanyitást terveztek a szervezők, de végül is késő este tudták csak kitenni a zárva táblát. Mindez idő alatt igazi forgatag alakult ki az udvarban, ahol romkocsma, grill, Birkás borstand, kulturális rendezvények, Afrodzaqm koncert és egy kis Garfield finálé várta az arra járókat.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Minden tiszteletem az alapítónak. Van egy kis kételyem az egésszel adományboltal ,miért adománybolt miközben fizetni kell a ruhákért? A szegények nem tudják megvenni. Illetve a befolyt pénz hova kerül mi a bizonyíték arra hogy a megfelő helyre kerül hisz alapból felmerült egy politikus neve is aki nyiltan beismeri fogalma sincs az adományozásról.