Megújult a Szolnoki út Kecskeméten

2019 dec 17
Megosztás

A TOP-6.1.5-16-KE1-2017-00002 azonosító számú „Szolnoki út felújítása” című projekt keretén belül több mint 3 kilométer hosszú útszakaszt renováltak. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól kapott 885.44 millió Ft vissza nem térítendő támogatás segítségével. A támogatás mértéke 100%.

A beruházás által érintett útszakasz mindkét oldalán, a munkaerő foglalkoztatásban kiemelt szerepet betöltő gazdasági övezetek találhatóak. A projekt egyik fő célkitűzése az érintett övezetek megközelíthetőségének ésmunkaerő mobilitási lehetőségének javítása volt. A fejlesztésnek köszönhetően a Szolnoki út és kapcsolódó létesítményei (autóbuszöblök, padkák, útburkolati jelek, csapadékvíz elvezető árkok, stb.) teljes hosszában (a LIDL áruház és 445 jelű út kereszteződésénél található csomópontok kivételével) felújításra kerültek. A munkálatok első ütemében a lakott területen kívüli részek, a Szent István körút és a Reptéri út közötti, körülbelül 1650 méter hosszú útszakasz felújítására került sor. A második ütemben az útszakasz lakott területen belüli része, a Kuruc körút és a Szent István körút közötti útszakasz és a Szolnoki úthoz csatlakozó utcák kerültek javításra. A Platter János utcát 20 méteren, a Béke fasort 65 méteren, a Kandó Kálmán utcát 30 méteren, a Szent István körutat 35 méteren, a Géza fejedelem körutat 62 méter hosszan aszfaltozták. Az eredeti műszaki tartalom szerinti 3,185 km hosszú felújított útszakasz folytatásaként plusz műszaki tartalom került megvalósításra, melynek keretében a Reptéri úton további 0,155 km közút került felújításra. Az eredeti műszaki tartalom kivitelezését a Duna-Aszfalt Kft., a plusz műszaki tartalom megvalósítását a Colas Út Zrt. végezte.

A fejlesztés nagymértékben hozzájárul Kecskeméten a versenyképes termelés feltételeinek javításához, Kecskemét Déli, illetve Keleti gazdasági övezeteinek könnyebb megközelíthetőségéhez, valamint a vállalkozóbarát gazdasági környezet erősítéséhez.

A projektről bővebben a www.kecskemet.hu  oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

 Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Pályázatkezelési és Közbeszerzési Osztály

Elérhetőség: 06 76 513 513, palyazat@kecskemet.hu