Mindig az Én tésztám a legjobb!

2016 jan 21
Megosztás
tészta a Pasta Mia-ban

Van egy megbújt, szerény, ámde minden téren olasz nagy városias bisztró Kecskeméten a Piramis Udvarházban. A Pasta Mia-ban minden helyben készül és természetes. A titok nyitja következik.

 

Mi egy jó vendéglátóhely titka? - tettük fel a kérdést több vendéglátósnak.

A legtöbben a mindenre kiterjedő minőséget, a hely hangulatát, illetve egyediségét hangsúlyozták. Egy kézen megszámolhatóak voltak azok a válaszok, amely szerint egyszerű az egész, úgy kell elkészíteni az ételt, mintha magunknak készítenénk.

A kecskeméti Pasta Mia, azaz az Én tésztám elnevezésű, a Piramis Udvarházban található bisztró jellegű kis olasz étterem nem csak nevében, szemléletében is ezt a filozófiát tette magáévá. 

Persze szavakban ugyan hányan még? Csak ugyebár a legtöbb étteremben nem láthatjuk a lényeget, a nagy követ, amelyen a pizza sül, a helyben készült ételben mennyi a fagyasztott, illetve a tartósított termék.

A Pasta Mia mindezt a méreténél fogva is könnyen kiküszöbölte, hisz  a tálalásig végig követhetjük hogyan készülnek helyben az olasz durum, vagy teljes kiőrlésű lisztből készült tésztafélék, illetve az adalékoktól és ízfokozóktól mentes feltétek, amelyeket akár mi is megválogathatunk és persze végignézhetjük miként sül meg a kézzel gyúrt, hamisítatlan mediterrán pizzatésztájuk a kemencében.

Szóval minden úgy megy, mintha otthon csinálnák és lenne rá időnk.

Mindebből a Pasta Mia nem csinál nagy felhajtást, csendben meghúzódva végzi a dolgát, pedig méltán lehet állítani, ilyen eredeti és élő olasz konyha ennyire elérhető áron nincs még egy széles e vidéken.

A dizájn nagy városias, a hangulat streetfoodos, a konyha profi, minden a helyén. Ami viszont meglepő, sehol egy férfi, ami ugye, egy ízig-vérig olasz étteremben  több mint megszokás.

Akkor hát mégis hogy, miként tudnak ezek a hölgyek itt hamisítatlan Róma környéki pizzát sütni a dél-olasz tésztákkal.

A titok nyitja a Kecskeméten élő Skenderovic Szuzanna, aki hét évet dolgozott a horvát tengerparton a szállodaiparban, úgyhogy a mediterrán konyhában rejlő zsigeri vonzást jól ismeri. Persze, ez még nem lenne elég a Pasta Mia ételeinek a sikeréhez, mert, mint tudjuk, a gyakorlat teszi a mestert.

Szuzanna ennek érdekében fiókba tette a közgazdász és turisztika-marketing karmesteri pálcáját, neki állt tésztát gyúrűni, feltéteket készíteni, azaz kísérletezni, természetesen úgy, mintha magának, illetve a családjának készítette volna. A tesztelési sorozat végén pedig összeállt a hamisítatlan Pasta Mia menü, amelynek egyre bővülő rajongótábora van Kecskeméten, főleg tavasztól őszig, amikor a Piramis Udvarház központ teraszán is felszolgálják az olasz konyhás női csapat ínyencségeit. 

Persze erről nem beszélni, hanem érezni kell.
Ne menjen el mellettük kóstolás nélkül!
Pasta Mia - Csányi Utca 1-3 
Piramis Udvarház Tel: + 36 30 573 2099
Kövesse a legjobb tésztákat a facebookon!