Mit lépnek a kecskeméti városatyák a KTE pálya ügyében?

2018 nov 20
Megosztás
KTE pálya

A Településrendezési Terv és a Helyi Építési Szabályzat felülvizsgálatát indítványozza Falusi Norbert (LMP) kecskeméti önkormányzati képviselő az egykori KTE pálya beépíthetősége, valamint jövőbeni funkciója érdekében.

A képviselő indítványában úgy fogalmaz:  Kecskemét közösségének hosszú távú igénye és érdeke – tekintettel a város környezetvédelmi, gazdasági, ifjúsági, idős ügyi stratégiai programjaiban lefektetett fenntarthatósági, illetve együttműködési szempontjaira – hogy a város egyik kiemelt ingatlanának megfelelő szerep jusson.  A képviselő szerint  ennek többféle célcsoportot, nemzedéket, szabadidős igényt kell megcéloznia, előtérben a város esztétikai-művészi  (szecesszió, alföldi társadalom és történelem) hagyományaival.

Mint arról már beszámoltunk a KTE pályának több mint tíz év után nemrégen új tulajdonosa lett egy fővárosi ügyvéd személyében. Azt megelőzően egy osztrák cégé volt az ingatlan, amely nem jutott dűlőre a beépíthetőség szempontjaiban a várossal. 

Király József képviselő indítványára nemrégen egy munkacsoport alakult, hogy megvizsgálja a beépítetlen ingatlan jogi helyzetét. 

Kiderült, a korábbi, Intermodális pályaudvar tervei miatt a Zombor Gábor féle városvezetés végül kiegyezett az osztrák tulajdonossal, aki feladott területeket a tervek megvalósulása érdekében, cserébe száz százalékos beépítési lehetőséget kapott. 

Ezekkel a jogosítványokkal cserélt végül gazdát az ingatlan és az új tulajdonos is egy bevásárlóközpont megépítésében gondolkodik. A munkacsoport a funkciókkal kapcsolatban javaslatokkal élt az új tulajdonos felé, amely a héten kerül a képviselő-testület elé, akárcsak Falusi Norbert indítványa.