Móricz barbárjai keltek életre Dánszentmiklóson

2019 jún 19
Megosztás

A Pest Megyei Főügyészég indítványt tett két férfi letartóztatásának elrendelésére, akik közül egyikük halálra verte az ismerősüket, míg a másik férfi segített a holttest eltüntetésében Dánszentmiklóson. 

A bűnügy gyanúsítottjai, két dánszentmiklósi férfi, testvérek. Az egyikük egy házban lakott a bűnügy sértettjével. Ez a férfi és a sértett férfi is alkalmi munkából éltek, naponta nagyobb mennyiségben fogyasztottak alkoholt. Az egy házban élés során komolyabb nézeteltérés nem volt köztük. 2019. június 15-én azonban összeszólalkoztak, amiről a gyanúsított beszámolt a testvérének. 

A testvér erre dühös lett. Mérgében szidta és ököllel ütlegelte a sértettet. A bántalmazástól a sértett férfi már a házban védekezésre képtelen állapotba került. A gyanúsított kivonszolta a magatehetetlen sértettet az udvarra, ahol egy fához kötözte és folytatta a verést. A testvére mindezt tétlenül végignézte, majd a sértettet sorsára hagyták. 

Egy idő elteltével visszatértek a házhoz, ahol látták, hogy a sértett férfi semmilyen életjelet nem mutat. A sértettet bántalmazó gyanúsított levágta őt a fáról, majd a holttestre a testvérével éghető anyagot tettek és meggyújtották. 

A szomszédok vették észre a tüzet, átmentek a házhoz, ahol felfedezték az összeégett tetemet és értesítették a rendőrséget. 

Az emberölés bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsított férfiak szökésének veszélye fennáll. A bűncselekmény jellege és az elkövetés körülményei a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését indokolják. 

A Pest Megyei Főügyészség ezért indítványozta mindkét férfi letartóztatásának elrendelését.