Nem csak mondja, teszi is az LMP

2014 szep 2
Megosztás
LMP Kecskeméten

A helyi és térségi kistermelők támogatásáról nem csak beszél az LMP, hanem a termékeik megvásárlásával támogatja is őket. Embargó a spájzban,  avagy mit ér a sok alma, ha magyar?

 

Ez volt a témája kedden a kecskeméti LMP főtéri sajtótájékoztatójának, amelynek díszvendége Sallai R. Benedek, a párt parlamenti képviselője, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke volt.

Lehetne segíteni az embargó által sújtott hazai termelőkön - jelentett ki Sallai R. Benedek, aki szerint elsősorban a legfontosabb az lenne, ha vásárolnánk a helyi termelők termékeit, ezzel tartva fenn a biztonságukat, vele együtt a régió, valamint az ország termelési biztonságát. 

Sallai hozzátette: az idén például csúcstermésünk várható almából, miközben senki sem segíti a felvásárlást, pedig ha az almából préselt ivólevek bekerülnének az oktatási hálózat menzáira, akkor felvevőpiachoz jutnának ezek a kistermelők.

Fejes Ferenc, a párt kecskeméti polgármesterjelöltje hozzátette: egyszerű képlet, hogy az élelmezésünkben nem támaszkodhatunk idegenekre, mert bármi gondjuk támad, vagy változik a politika irányvonala, akkor a mi ellátási biztonságunk fog elsősorban csorbát szenvedni, illetve sérülni. Hangsúlyozta: hogy ez a felfogás kerüljön előtérbe, ennek érdekében nem tehetünk mást, mint személyes példát mutatunk és ebben élen jár az LMP Kecskeméten.

Hozzászólások

Érdeklődve várom a mai megjelenést, a tegnapi nem volt igazán korrekt.
A véleményem a fészbúkon olvasható.