Nem tudja elengedni Dobos Józsefet az ellenzék

2023 okt 18
Megosztás

Nem tud belenyugodni  a Szövetség a Hírös Városért ellenzéki képviselőcsoport legaktívabb városatyájuk, Dobos József elvesztésébe, aki, ez év augusztusában kilépett az MSZP-ből és a szövetség frakciójából. Azóta függetlenként tevékenykedik. Volt frakciótársai többször is megpróbálták lejárató cikkekben egyéni mandátumának visszaadására bírni, most pedig Lejer Zoltán, Jobbikos képviselő, a szövetség nevében azt indítványozza a csütörtöki képviselő-testületi ülésen, hogy hívják vissza Dobost a szakbizottsági, valamint  a tanácsnoki tisztségéből, továbbá a felügyelő-bizottsági tagságától is fosszák meg. Minderről - ha napirendre kerül - a képviselő-testület fog dönteni. Lejer indoka az, hogy Dobos az ellenzéki szövetség jelöltjeként szerzett mandátumot és a szövetség képviselőjeként kapta meg ezeket a tisztségeket.

Sikeres fesztiválok fűződnek Dobos képviselő nevéhez a Széchenyi városban

- Megkérdeztük Dobos Józsefet, hogy mi a véleménye volt frakciójának a javaslatáról, lemond-e a körzetében  megszerzett egyéni mandátumáról, illetve, visszaadja-e az önkormányzati tisztségeit?

- Úgy látom, nagyon fáj a szövetségi frakciónak a kilépésem, ha hónapok óta nem tudnak mivel foglalkozni, pedig szerintem lenni mit tenniük a saját körzetükben. Persze, én nem kívánok visszafele mutogatni, nem rossz indulattal távoztam, tükörbe tudok nézni.

Hiába provokálnak, nem fogok személyeskedni és nem fogom kiteregetni mások szennyesét, se most, sem a jövőben és természetesen nem mondok le sem a mandátumomról, sem az önkormányzati tisztségeimről, mert a város érdeke, a szavazóim ezt diktálják.

- Volna mit kiteregetni?

- Persze, hisz hosszú idő óta ismerem a volt képviselőtársaimat és a pártársaimat, de ez nem az én stílusom, aki ismer, tisztában van vele, hogy megoldásra, maradandó dolgok létrehozására törekszem. Egykori szövetségeseim pontosan tudják mennyit tettem a körzetemért és értük is.

- A sértettségük miatt szeretnének politikai revansot venni?

- Volt frakciótársaim tisztába vannak azzal, hogy mennyit áldoztam a kampányba, mennyi anyagi és tárgyi és eszközöm kellett ahhoz, hogy ők is sikeresen bejussanak a képviselő-testületbe. 

A frakció szekerét ugyanis egyedül én húztam, ez tény, mert gyakorlatias, célorientált személyiség vagyok, de azt is tudják, ha kérnek, megpróbálok mindenkinek segíteni.

Dobos Józsefnek szívügye a polgárőrség.

Így is tettem mindig, de besokalltam, mert egyrészről, csak én tettem  a közösbe, másrészről pedig, lássuk be, ahány tagja volt a frakciónak mind egy pártot képviselt, amely külön identitás, és elképzelés.  A várospolitika viszont nem tévesztendő össze az országos nagypolitikával és annak csatáival. Itt együttműködésre van szükség, megoldásokra és összefogásra. Csak ekkor születhetnek meg értékes, hasznavehető dolgok, nem pedig ha nagypolitikai beszédeket mondunk, arra ott van a Parlament.

- Működhet a városi képviselőség függetlenként?

- Én hiszek benne, hisz a volt képviselőtársaim szinte alig tudnak felmutatni valamit miközben az én körzetemben folyamatosan fejlesztünk.

Kígyozó sorok naponta Pákozdi csata utcában, ahol a képviselő jóvoltából segítik a rászorulókat

Csak a legfontosabbak had említsem meg: az Akadémia körúton a Termostar előtt üvegezett buszmegálló épült, közösségi kertet létesítettem a Széchenyi városban, e mellett egy testedzésre alkalmas body teret, három játszóteret és egy kutyafuttatót. Megkezdődött a Nyíri út folytatásának a szélesítése, valamint a hozzá kapcsolódó járdaépítés munkálatai. A külterületeken napelemes közvilágítás kiépítése zajlik, nemrégen nagy sikerű kakasfőző fesztivált rendeztem a városrészben. A rendszeres melegétel osztás mellett a Pákozdi Csata utcában minden nap csomagosztást szervezek a rászorultak részére. 

Mindezek és a jövőbeni városépítő munkára koncentrálás miatt döntöttem úgy, hogy kilépek és dolgozom, mert elegem lett a sok üres, semmire nem vezető légvárépítésből, a rosszindulatú szájalásokból.