New York-i kosaras a Duna Aszfalt DTKH-ban

2021 aug 17
Megosztás

Szombaton megérkezett a tengerentúlról családjával Xavier Pollard Kecskemétre. Az amerikai irányító New Yorkban nőtt fel, ahol a kosárlabdára vallásként tekintenek, így nem volt kérdés számára sem, hogy profi játékos akar lenni. A mindig győzelemre törő Pollard számára ez lesz az ötödik év Európában.

- New York az amerikai kosárlabda egyik kiemelkedő helyszíne hatalmas hagyományokkal. Mekkora hatással volt a sportkarrieredre az otthonod?

 -    New Yorkból jövök, ahol a kosárlabda szinte vallásként van jelen az emberek életében. Szinte lehetetlen úgy felnőni úgy, hogy ne akarj profi kosaras lenni. A középiskolában és az egyetemen is mindvégig ez a cél lebegett a szemem előtt, és nagyon boldog vagyok, hogy azzal foglalkozhatok, amit imádok csinálni! Heten vagyunk testvérek, ám sajnos az egyik öcsém öt éve elhunyt, így ő már csak a szívünkben él tovább. Ennek ellenére hálás vagyok a sorsnak, hogy a három fivérem és három nővérem egészséges, boldog családot alkotunk.

- Először is szeretnénk gratulálni kislányotokhoz, aki öt hónapja ragyogja be az életeteket. Milyen érzés apukának lenni? Ők is veled tartottak Kecskemétre, kérlek mesélj róluk.

- Apának lenni a legjobb dolog, ami valaha is történt velem. Tudom, közhelynek tűnhet, de tényleg leírhatatlan, mikor a saját gyereked tarthatod a kezeidben. Feleségem, Rachel és kislányunk, Phoenix is velem tartott Magyarországra, ami nagyon fontos nekem. Rachel rajong a divatért, a divattervezésért. Ez egy olyan szakma, amellyel a világ bármely pontján tud boldogulni, úgyhogy az anyai feladatok mellett tud majd ezzel is foglalkozni. Különösebb hobbijaink nincsenek, szeretünk sokat a természetben barangolni. Bízom benne, hogy lesz idő felfedezni majd az ország szépségeit.

- Hallottál már azelőtt a magyar bajnokságról? Milyenek a benyomásaid pár nap után új csapatodról?

-  Nagyszerű dolgokat hallottam az itteni bajnokságról, néhány barátom már játszott Magyarországon korábban, tőlük tudom, hogy erős ligáról van szó. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskeméttel kapcsolatban csupa pozitív élményem van. Profi klubvezetést, felkészült szakmai stáb, és kiváló hangulat uralkodik a klubnál. A csapattársak egytől egyik pozitív személyiségek, akik kedvesen fogadtak az öltözőben. Nagyon várom már, hogy vállvetve küzdhessünk a győzelmekért a fiúkkal!

- Hogyan jellemeznéd a játékstílusodat?

- Kombó irányítónak nevezik az én posztomat, aki a klasszikus irányítói feladatok mellett a pontszerzésből is ki tudja venni a részét. Ezentúl én szeretem a kicsit keményebb játékot, nem ismerek elveszett labdát, sem lehetetlent, mindig a maximumra és a győzelemre törekszem!

 Xavier Pollard is ott lesz természetesen szeptember 4-én a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapatbemutatóján, amelyet az Ápoló Klubban (6000 Kecskemét, Olimpia utca 14.) rendezünk szurkolóink számára!

Szerző: Komáromy András