Nyolc hónap börtönre ítélték az orvvadászt

2015 okt 5
Megosztás

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség 2015. október 2-án orvvadászat bűntette és más bűncselekmény miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 52 éves pirtói férfit, aki 2015. szeptember 4-én Pirtó külterületén egy erdőben hurokkal őzet fogott, majd az elpusztult állatot ellopta. A büntetett előéletű 52 éves férfi 2015. szeptember 4-én, Pirtó külterületén, egy vadásztársaság által bérelt erdőben négy darab drótból készült hurkot helyezett el az őzek csapásának helyén. Az esti órákban sikerült is a hurokkal megfognia egy 100 ezer forint értékű őzsutát. A vadásztársaság tulajdonában lévő állat elpusztult a hurokban, az orrvadász pedig ellopta, hazavitte és feldolgozta.

A vadászatról szóló törvény szerint a hurok tiltott vadászati eszköznek minősül, a vadásztársaság kérte a lopással okozott kár megtérítését.

A rendőrök még a bűncselekmény napján elfogták és őrizetbe vették az orvvadászt, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. A járási ügyészség a férfit orvvadászat bűntette és lopás vétsége miatt állította bíróság elé.

A Kiskunhalasi Járásbíróság a 2015. október 2-án megtartott tárgyaláson az orvvadász férfit az ügyészség indítványával egyetértve bűnösnek mondta ki orvvadászat bűntettében és lopás vétségében. A bíró a vádlottat nyolc hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, de elrendelte egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is, amelyet szintén orvvadászatért kapott a vádlott. A férfinek ezen kívül meg kell térítenie a vadásztársaságnak okozott kárt is. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

 

 
Címke: