Nyugatra tart a Kilele Swing Cats

2013 nov 7
Megosztás

Az első albumán dolgozik a kecskeméti Kilele Swing Cats. A banda egyre ismertebb, igaz nem szűkebb hazájukban, Kecskeméten. Sorra kapják a visszahívásokat és Nyugat-európai turnéra készülnek.

 

A Kilele Swing Cats amerre jár meglepetést okoz, majd a fellépést követően azonnal közlik velük, hogy vissza kell még jönniük és ha lehet, a lehető leghamarabb. A zenekar titka semmi egyéb mint a színtiszta szórakoztatás, a közönség nevet, táncol, és természetesen énekel, amikor ők játszanak. De mióta ismeri a hazai közönség a múlt századi szvingkorszak dalait? - kérdezhetnénk, de ez sem bonyolult, mert a kecskeméti banda  a lehető legismertebb könnyű- és rockzenei slágereket írta át a szving világába.

Egyáltalán honnan jött az ötlet és miért pont a szving? - kérdeztük a zenekar egyik alapítóját, Sebestyén Lászlót.

- Sokat megjárt, tanult zenészek vagyunk mind, akik rendszeresen összejöttek egy jazz estre a Jókai utcai Kilelébe. Szabadon nyomtuk, jó volt a hangulat, innen jött az ötlet, hogy le kéne végre tisztulni és nem pedig a profi zenészek hibájába esni és elmerülni a részletekben. Ehhez párosul még az a meggyőződésem, mondhatni filozófiám, amit Louis Prima eszmeisége hat át - mondta László. Louis Primáról annyit érdemes tudni, hogy profi jazz zenészként úgy tudott szórakoztatni, hogy két évtizeden keresztül Las Vegas egyik legnagyobb szórakozóhelyén láthatta esténként a közönség. Főbb dalai - Just a gigolo, Buona Sera Signorina, Oh Marie.

  Hozzátette: a jazz azonban sokak számára megosztó, a szving viszont nem, ráadásul a szving adja a jazz lüktetését, ezért erre koncentráltunk, igaz, ehhez erőteljesen át kellett dolgozni a zenekar hangzását. Én hosszú évek után ekkor tértem vissza nagybőgőhöz, majd kellett egy hamisítatlan Hammond-orgona, amit az Interneten keresztül sikerült szereznünk. Ez után jött a nagy munka, át kellett írnunk a rock- és a popipar -  a Rolling Stones-tól, az Ac/Dc-én keresztül a Depeche Mode-ig - remekeit, amely azt jelentette, hogy végül is új dalt kellett írnunk, mert csak akkor működött. Aztán kipróbáltuk magunkat, úgy voltunk vele, ha mi jól érezzük magunkat, akkor reméljük más is. Azt akartam, az emberek felejtsék el a mindennapi nyűgeiket, gondjukat-bajukat. Azt kell mondanom bejött. Nagyon sok gratulációt és felkérést kapunk, igaz, ez nem Kecskemétre vonatkozik. Valahogy ebben a városban sohasem veszik észre azt, ami előttük van, csak nagy sokára, de mindegy, mi nem rágódunk ezen, hanem átlépünk rajta, több nagy vidéki városban fogunk a közeljövőben játszani, szeptembertől újra indul a Kilele Jazz Csütörtök, ahol a Swing Cats is rendszeresen játszik, aztán ott van Budapest, hamarosan a Colombus hajón játszunk, de már alapozunk nyugat felé, egyelőre Ausztria a cél, már megvan az első meghívásunk is, a bécsi Cafe Carina-ban lépünk fel.

 

Kilele Swing Cats

 

Hajagos Adrienn, ének

Sebestyén László, nagybőgő, ének

Sebestyén Péter, dob

Magi Krisztinán, Hammond-orgona

www.facebook.com/kileleswingcats

Címke: