Október 28-án Erőművek éjszakája rendezvénysorozat

2022 okt 19
Megosztás

Első ízben nyerhetnek bepillantást a TERMOSTAR Biomassza Fűtőmű építési munkáiba azok, akik részt vesznek az idei Erőművek éjszakája kecskeméti programján. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Október 28-án harmadik alkalommal nyitják meg kapuikat az ország legnagyobb energiatermelői. Kecskeméten a TERMOSTAR Kft. az Akadémia krt.-i telephelyen várja az érdeklődőket, ahol látványos drónos videókon követhetik nyomon a biomassza fűtőmű eddigi építési folyamatát. A beruházás a TERMOSTAR átfogó fejlesztési projektjének része, egyúttal a hazai távhőszektor jelenlegi legnagyobb fejlesztése. Amelynek köszönhetően Kecskeméten a következő fűtési szezontól földgáz helyett nagyrészt megújuló energiából állítják elő a távhőhöz szükséges hőt.

A látogatók a Széchenyivárosi Fűtőműben megismerkedhetnek a távhőszolgáltatás folyamatával, működés közben láthatják a gázkazánokat és azokat a gázmotorokat, amelyekkel annyi áramot tudnak termelni, ami Kecskemét áramigényének 25 %-át fedezi! 

A résztvevőket szakértő „idegenvezetők” kísérik végig a fűtőműben, akik közérthetően és élményszerűen mutatják be a hírös város kiemelt közszolgáltatójának munkáját. 

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által életre hívott Erőművek éjszakája országos programjának célja, hogy megismertesse az érdeklődőkkel a távhő előállításának technológiai hátterével.

Regisztráljon az Erőművek éjszakájára az alábbi linkre kattintva:

https://eromuvekejszakaja.hu/szechenyivarosi-futomu/ 

A BÁCSVÍZ is csatlakozik az Erőművek éjszakája rendezvénysorozathoz

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) felkérésére idén a BÁCSVÍZ Zrt. is csatlakozik az Erőművek éjszakája elnevezésű országos rendezvénysorozathoz. A cég programjának címe: „A víz útja a kutaktól az otthonunkig - ismerkedés a város vízellátásával”.

A BÁCSVÍZ Zrt. hosszantartó együttműködő kapcsolatot kíván fenntartani felhasználóival, partnereivel - és mindazon közösséggel, szűkebb, tágabb környezetével, ahol tevékenységét ellátja. A cég elkötelezett a természeti környezet védelme és a fenntartható fejlődés iránt, így a vízbázisok, a talaj és a levegő tisztaságának védelme mellett kiemelt célja az anyag- és energiafelhasználás mérséklése, a hulladékok, valamint a klímaváltozásért felelős üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése. 

A cég küldetésének tekinti a víz- és a szennyvíztisztítási technológiák működtetésének és innovatív környezetvédelmi törekvéseinek bemutatását, így az iskolák körében igen népszerű nyílt napjaihoz hasonlóan a BÁCSVÍZ Zrt. ismét megnyitja kapuit II. számú Vízműtelepén, az Erőművek éjszakája rendezvénysorozat egyik állomásaként. 

A társaság felkészült szakemberei megismertetik az érdeklődőket a város vízellátó struktúrájával, a modern informatikai alapú üzemirányítás folyamataival, illetve érdekesen és szemléletesen magyarázzák el, hogyan jut el az otthonainkba, éjjel és nappal, legnagyobb kincsünk, a tiszta és egészséges ivóvíz. 

A rendezvény időpontja: 2022. október 28., péntek 10.00 – 20.00 óra között

(Két fő vezetővel óránként 20 fő/csoport. Indulás minden egész órakor.)

Helyszín: 6000 Kecskemét, Városföld tanya 7. (Mártírok útján, a Juniperus kertészettel átellenben) - Kecskemét II. számú Vízműtelep

Jelentkezés, regisztráció az alábbi linkre kattintva:

 https://eromuvekejszakaja.hu/jelentkezes/