Orgoványon, a járdán gázolt el embereket

2019 szep 17
Megosztás

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy 44 éves orgoványi nő ellen, aki 2018. június 11-én hajnalban Orgovány lakott területén a megengedettnél jóval gyorsabban vezetett egy autót, majd egy kanyarban kisodródott és elütött két gyalogost a járdán, akik közül az egyik férfi meghalt.

A vádlott 2018. június 11-én hajnali fél 5 körüli időben Orgovány lakott területén vezetett egy személyautót, de az engedélyezett 50 km/h sebességnél jóval gyorsabban, mintegy 88-92 km/h-val. A reggeli szürkületben jó látási viszonyok voltak, a forgalom gyér, az aszfaltozott úttest pedig száraz volt.

Haladása során a vádlott egy balra ívelő kanyarból kiérve a gyorshajtása miatt a jobb oldali útpadkára sodródott, ahonnan balra kormányozta a gépjárművét. Emiatt az úttesten keresztbe áthajtva balra sodródott le a járdára, ahol az autó elejével és jobb oldalával egy ház kerítésének ütközött. Innen a vádlott tovább sodródott a járművel, majd 48-52 km/h sebességgel elütötte a kerítés mellett a járdán gyalogoló két férfit.

 Egyikük az ütközés miatt a ház kerítésének csapódott, míg a másik sértett az ingatlan előtti virágágyásra esett, az autó pedig a ház előtt állt meg. A kerítésnek csapódott sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A másik sértett a fején, a testén és a végtagjain szenvedett súlyos sérüléseket, de életben maradt. A balesetben a vádlott is megsérült, több csonttörést és más sérüléseket szenvedett, amelyek 8 napon túl gyógyultak.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megsértette azt a közlekedési szabályt, miszerint személygépkocsival lakott területen legfeljebb 50 km/h sebességgel szabad közlekedni.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fogházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.