Ostobaságokkal védi ivóvizünket a szövetség

2023 feb 15
Megosztás

Felébredt hibernált álmából a Szövetség a Hírös Városért Egyesület. Bár az alvás gyógyító és regeneráló hatású, nekik nem lett élénkebb az elméjük, csak alaptalan hangulatkeltésre telik tőlük. 

Legutóbbi indítványukban arra kérik a városvezetést, hogy ne támogasson olyan befektetési szándékot, amely Kecskemét külterületein, illetve a város közvetlen közelében akkumulátor, vagy energiatárolással kapcsolatos beruházást létesítene. 

Indoklásuk szerint: “ ezen gyárak vízfogyasztása - technológiától függően - naponta megegyezik egy megyei jogú város napi vízfogyasztásával (…) A Duna-Tisza közi Homokhátság vízkészlete a következő generációk életben maradásának elengedhetetlen feltétele, nem tehetjük kockára kétes ipari beruházások kedvéért.

Tekintsünk el attól az apróságtól, ezek a képviselők úgy akarják Kecskemétet vezetni, hogy nem tudják: egy beruházás engedélyeztetése nem városvezetői, hanem szakhatósági kompetencia, ez ugyanis a “kétes” ipari beruházások szűrője.

Ne foglalkozzunk azzal, hogy sivatagosodás helyett most épp a belvizek vannak többségben és a tavaink szintje jóval az éves átlagok feletti. Ne értetlenkedjünk azon sem, hogy a zöldekkel és a fenntartható fejlődés szlogenjeivel tarkított szövetség amnéziába esett és elfelejtette, hogy a világ és Európa elindult az elektromosság kiútja felé, mert a közlekedés, a belsőégésű járművek viszik a prímet a  széndioxid-kibocsátásban és ennek elenyésző töredéke a villanyautó-gyártásból adódó káros kibocsátás. Az energiatárolásról nem is beszélve, hisz nem a rendszerbe történő visszatáplálási huzavona, hanem a napelemeink által megtermelt energia saját célra történő beosztása-felhasználása a jövő.

Vajon a szövetség szuper koponyái honnét veszik, hogy az akkumulátoroknak ivóvízre van szükségük? 

Nem lovak ezek, se nem tevék, amiket fel kell tankolni az útjuk előtt. 

Miért növelné a költségeit egy gyártó, hisz nem szocialista, hanem kapitalista.

Az akkumulátorgyártás technológiai hűtését ugyanis mindenhol a legolcsóbb módon, tisztított szennyvízzel végzik. 

Bár a környező országok egymásra licitálnak egy ilyen jellegű befektetés elnyeréséért, reménykedjünk, ha lesz is ilyen profilban befektetői szándék Kecskeméten, nem riasztja el majd az ellenzéki szövetség mély sötétsége.

Álljon itt tanulságul egy nem éppen kormánypárti blogger tájékoztatása az akkumulátorkérdésről: