Párbaj az utolsó kortyig a DiVino Kecskemétben

2019 május 27
Megosztás
Frittmann Péter és Babiczki László

Na, ilyen még nem volt, mondhatnánk, párbaj a DiVinoban, a ritka eseményt nemhiába szerették volna sokan látni. Mi magyarok ugyanis messze híres párbajnemzet vagyunk, szeretjük a kollektív és a saját igazságunkat megvédeni, ha kell párviadal árán is.

A szereplők két feltörekvő borvidék Juniborásza, az alföldi, méltán híres Frittmann család sarja, Péter, valamint a mátrai borvidék hírét öregbítő Babiczki László vívott egymással borviadalt. 

Két felkészült és elszánt borász csapott hát össze a közönség nagy-nagy örömére. 

Az első asszót a mátrai Pinot Grigio, amely egy szürkebarátba öltözött gyöngyözőbor szójátékából született, valamint Péter Új-zélandi tapasztalatok és stílus alapján készített Sauvignon Blanc-ja vívta. Nem is bírt a gyöngyöző nedű a könnyű, de sokélű, izgalmas, Sauvignonnal. Másodjára azonos fegyverrel mérte össze magát a két sokat és szórakoztatóan anekdotázó Juniborász. Erre a legalkalmasabb a népszerű Irsai Olivér, amelynek már a névadásához is nem egy történet fűződik. Az alföldi illatos, harsogóan zamatos, a mátrai mélyebben üde. Eldönthetetlen tűnt az asszó, így a következő összecsapásra rozékról szólt. Ugye azért azt nem kell hangsúlyozni, hogy Frittmannék ebben verhetetlenek.

Aztán két különleges eszközzel vívtak a fiúk egy izgalmas menetet, egy soltvadkerti Ezerjó, válogatva, hordózva, valamint egy Chardonnay hordóval bolondítva. Ez utóbbi fajtára rá sem lehetett ismerni a mátrai talajösszetétel miatt, de nagyon jól iható érdekes fehér bor született belőle, de aki egyszer már beleszeretett az Ezerjóba, azt már soha semmi mással nem lehet levenni a lábáról.

Így volt ez a DiVinoban is, megosztotta a közönséget. A végső összecsapást természetesen a vörösök hozták. Péter a jól bevált Frittmann Merlottal jött elő, Laci viszont nehéz fegyverre váltott, egy idősebb Cabernet Franccal lépett a pástra, hát mit ne mondjunk, egy másik súlycsoporttal nehéz felvenni a versenyt. Hál isten, azonban ez a párbaj a Fair play keretei között  a kölcsönös tiszteletről és a bor szeretetéről szólt, a közönség nagy-nagy megelégedésére. 

Soha rosszabb borviadalokat a DiVino Kecskemétben!

DiVino Kecskemét

Kéttemplom köz 14.

kecskemet@divinoborbar.hu

36-76-571-642