Pinceáras minőségi borszaküzlet nyílt Kecskeméten

2015 nov 3
Megosztás
Koch Csaba és Rideg László

Koch Csaba, a legjobb hajósi pince tulajdonosa borkereskedést nyitott Kecskeméten és felkarolta a térség borászatait. Annak bora kerülhet a polcokra, aki vállalja a termelői árat. 

 

November 2-án, hétfőn délelőtt történelmi eseményre gyűltek Kecskeméten a közéleti szereplők, borászok és a borkedvelők. A Bethlen körúti volt Borháló szaküzlet helyén (a távolsági buszpályaudvarral szemben) borkereskedés nyílt, méghozzá Koch Csabáé, akié a múlt évben kiérdemelt az Év pincészete elismerést. 

 A jó bornak is kell a cégér - mondta Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke üzletnyitó köszöntőjében. Hozzátéve: főként a megyében van nagy szükség rá, hiszen a legjelentősebb szőlőterületek itt vannak az országban, egymástól különböző termőhelyek teszik izgalmassá, ennek ellenére alig akad olyan üzlet ahol térségi borokat lehet kapni, illetve kóstolni. Ezért a mai nap egyben áttörés, hiszen itt, Kecskeméten, a megye fővárosában kaphatóak lesznek mostantól termelői áron ezek az egyedülálló, jól iható alföldi borok, csak megköszönni tudom kezdeményezőknek, hogy mindezt megvalósították.

Keresztes József, a Duna Borrégió titkára, arról beszélt, hogy a borászok kezdik végre visszafoglalni a területeiket a kereskedelem terén is, hiszen ideje már megkerülni  a multikat, illetve a kereskedelmi láncokat, hogy közvetlenül a fogyasztókhoz lehessen eljuttatni a borokat, ezzel több pénzt hagyva a zsebükben. Hangsúlyozta: ez a borszaküzlet egyben a közös gondolkodás szimbóluma is a fogyasztóról, a magas minőségről, a borturizmusról, amelynek a következő lépése most már az lenne, hogy a helyi vendéglátóhelyeken kötelező legyen térségi borokat tartani.

Koch Csaba megköszönte a vendégeknek, hogy elfogadták a meghívását. Hozzáfűzte, Szegeden már van egy borkimérése, Baján is árulja egy barátja a borotai pincéjének a borait, de ez az első szaküzlete. A cél a termelői ár, hogy ne kelljen megtennie a fogyasztóknak a hosszú utat a megyében egy pincéig, hanem itt, ebben a szaküzletben vásárolhassanak a térség boraiból, Hozzátette: a saját borai mellett máris kaphatóak a Csanádi, a Szentpéteri pincészet, valamint a soltvadkerti Frittmann testvérek borai, de hamarosan lesznek majd más borvidékekről is termékek, mert nem fél a versenytől. A kérése egy csupán minden borászhoz, adjanak jó minőséget pinceáron.

Hangsúlyozta: mindezek mellett szeretne itt a régi hagyományokhoz híven rendszeresen bor és pincebemutatókat, kóstolókat tartani, hogy minél nagyobb körben ismerhessék meg a fogyasztók a Duna-Tisza köze borait.

A Kecskeméti Koch Borkereskedés üzletvezetője Fehér Anna, nemzetközi borbíráló, aki mindenkinek készséggel segít majd a választásban.

Koch Borkereskedés Kecskemét, nyitási akciókkal!

Nézzen be, és higgyen a szemének!

Fehér Anna

Koch Borkereskedés Kecskemét

+36 30 567 41 16

6000 Kecskemét, Bethlen krt.12/C

koch.borkereskedes@gmail.com

borkereskedeskecskemet.kochboraszat.hu

www.facebook.com/kochborkereskedeskecskemet