Pócz-meglepetések a Borháló Kecskemétben

2015 jún 22
Megosztás
Pócz József a Borháló Kecskemétben

A megszokott jó alföldi borok helyett most a Balaton déli partjának kiváló adottságait dédelgető Pócz pincészet borait kóstolhatta a törzsközönség a Borháló kecskeméti szaküzletében.

 

Sok jó kóstoló lezajlott a már a Borháló Kecskemétben, de jóval kevesebb olyan, amikor a bemutatkozó pincészet boraiból kapható is az országos hálózatú kereskedésben. A legutóbbi ilyen volt, méghozzá nem is akármilyen bortermelőtől,  hanem a balatonlellei Pócz Pincészettől. Ennek okán természetesen telt házzal.

A Pócz pincészet a Balaton déli partjának talán legszebb helyén fekszik. Kevesen tudják ugyanis, hogy ezen a sekély,l aposabbik oldalon is vannak magaslatok, teraszok. Ilyen Kishegy Balatonlellén, amely körött olyan ismert borászatok nőtték ki magukat, mint többek között Konyári, Légi és nem utolsósorban Pócz József, aki attól függetlenül, hogy az elmúlt években kezd egyre ismertebbé válni a neve, már több mint két évtizede borászkodik és a családjában is volt kötődés a borhoz.  

Pócz úr egyébként személyesen tisztelte meg a Borháló Kecskemét borrajongóit és a nagy anekdotázás mellett maga is szorgoskodott a vendégek kiszolgálásában.

Pócz Józsefről az est során kiderült, hogy alföldi, jászberényi gyerek, aki a Balatonboglári állami gazdaságban töltötte a pályakezdő éveit és természetesen beleszeretett a vidékbe, úgyhogy már nem tudott onnan visszaköltözni. 

No és milyenek a Pócz-borok?

Nagyon más azoktól, amelyet mostanság a Borhálóban kóstolhatott a nagyérdemű. A Balatonnak köszönhetően.

A Welcome Drink egy kis gyöngyöző bor volt, Bubbori névre keresztelve, igazából nem okozott meglepetést.

Aztán a rozé sem, a markánsabbhoz szokott közönségnek, de a félszárazba hajló Páros Cuvée, a kokashegyi  rizling és Chardonnay-re már elismerően bólintott a közönség nem beszélve a fiatalabb játékosokról és a hölgyekről.  Kiderült készítenk Póczék kalsszikus sillert és a vörösboraik is acéltartályban készülnek. A mediterrán helynek köszönhetően mind kiváló alapanyagból.

A nagy mesélő Pócz József nagyszerű estét varázsolt a Borháló Kecskemétbe, aki pedig lemaradt, azért ne búslakodjon a Pócz Pint Rose, a Pint Vörös, a Pint Fehér mind kapható a Borhálóban és remélhetőleg a Kokashegyi csodákból is vásárolhatunk majd hamarosan.

Borháló Kecskemét

üzletvezető

Serfőző László

mobil: +36 70 413 2600

e-mail:kecskemet-eszak@borhalo.com

Borháló - nálunk más a mÉrték

Üzlet: 6000 Kecskemét Bethlen körút 12/c térkép

Web: www.borhalo.com/kecskemet-eszak

Facebook: https://www.facebook.com/borhalo.kecskemeteszak