Politikamentes lett a lakitelki testület

2016 május 9
Megosztás
Zobokiné Kiss Anita

Nagy meglepetésre mindenkit levertek a függetlenek vasárnap az időközi választáson. Zobokiné Kiss Anita (felvételünkön) újra győzött, magasan verte a Fidesz-Nemzeti Fórum jelöltjét, de a többi körzetben is a csapatába tartozó függetlenek győztek, így ők adják az egész képviselő-testületet.

Mint arról beszámoltunk az időközi választásra azért került sor, mert a lezsákisták nem tudtak belenyugodni abba, hogy 2014-ben nem a jelöltjük nyert és mivel többségük volt a testületben rendre leszavazták a polgármester asszony előterjesztéseit, ezért a település lényegében működésképtelenné vált.

Ime az eredmények

A régi-új polgármesterre Zobokiné Kiss Anitára 1377-en szavaztak. A Fidesz-Nemzeti Fórum jelöltjeként induló Madari Andor 827, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje, Zoltán Péter 52, a Magyar Munkáspárt színeiben induló Bencsik Mihály 7, míg a szintén független Kalócz Gábor 6 voksot kapott.

A hat képviselői helyre tizennyolcan pályáztak. A testület tagja lett: Szentirmay Tamás (független) 1280, Dakóné Harkai Csilla (független) 1267, Csikós Mihály (független) 1243, Bende László (független) 1203, Mihalik Tibor (független) 1182 és Dékány Zoltánné (független) 1149 szavazattal.