Ponthatár partit szervez a Neumann egyetem

2023 júl 25
Megosztás

Fokozott várakozással tekint az egyetem a felsőoktatási ponthatárok holnapi kihirdetésére. A mindenki számára izgalmas pillanatokat pedig közösen várhatják az érintettek a Neumann János Egyetem és a Hírös Agóra által közösen szervezett Pont Ott Parti keretében, melyet szintén a Neumann 2023 Programévhez kapcsolódva rendeznek meg. A kecskeméti Deák téren 2023. július 26-án már délután 18:00-tól várják a fiatalokat. Korhatár nélkül mindenkire számítanak. 

Estébe nyúló Dj szett mellett fánk piknik és fröccsterasz is várja az érdeklődőket. 

A Hírös Agóra ledfalán pedig 20:00 órától élőben érkeznek egyenesen az Oktatási Hivatal rendszeréből a 2023-as friss, addig még nem ismert felvételi ponthatárok. Az egyetem minden diákot ünnepel, aki a hazai felsőoktatásban tervezi a jövőjét, ezért a felvételi eljárásban résztvevő és a Pont Ott Partin jelenlévő hallgatók között Strand Fesztivál belépőket sorsolnak. Érdemes figyelni a Neumann János Egyetem honlapját és Facebook oldalát, ahol a nyereményjáték feltételei részletesen megtalálhatóak. 

Amíg Magyarországon és számos Európai Uniós tagállamban csökkenő tendenciát mutatnak a felsőoktatási jelentkezések átlagos számai, addig a kecskeméti egyetem olyan korszakát éli, mely minden túlzás nélkül egy példa nélküli sikersztori a hazai felsőoktatási intézmények mezőnyében. A jelentkezések számának töretlen növekedése igazolja, hogy az egyetem vezetése megtalálta az irányt, amellyel a hallgatók és a munkaerőpiac által támasztott követelményeket a legmegfelelőbb képzési struktúrával tudja kiszolgálni. 

Rekord magas hallgatói létszámnövekedéssel számol idén is a kecskeméti Neumann János Egyetem. 2023-ban az első helyes jelentkezési számok a teljes egyetemi képzési portfóliót illetően 64 százalékos növekedést eredményeztek. A Neumann várakozása szerint a ponthatárok holnapi kihirdetése után a hivatalosan felvett hallgatók száma jelentősen meghaladhatja a tavalyi 18 százalékos növekedést is.  Az egyetem a hivatalos pontváró buliját idén a Hírös Agóra előtti Deák téren rendezi. 

Kecskemét városa ma már olyan környezetet tud biztosítani, amely a sikeres pályakezdés garanciáját is jelenti. Egy igazi egyetemváros épül a magyar Alföld szívében, ahova érdemes érkezni és ahol érdemes maradni. Az üzenet pedig továbbra is az, hogy „Ha rajtunk múlik, Neumannos leszel!”