Puccskísérlet Király József ellen?

2014 május 30
Megosztás
Marczi Albert a kecskeméti Gyurcsány fórumon

Az MSZP fővárosi központjának a forrongásával egy időben Kecskeméten is elszabadultak az indulatok. Szerdán este egy kicsikét megingott Király József pártelnök széke. Ki a hunyó?

 

Városi elnökségi ülést tartott az MSZP kecskeméti szervezete szerdán este a pártirodában. Névre szóló meghívót kaptak a résztvevők, azonban az ülés kezdetére lett egy kakukktojás is, Marczi Albert személyében. Király József rá is kérdezett az ülés előtt, hogy Marczi kapott-e meghívót, mire kiderült, hogy nem. Ekkor kérdőre vonta Bercit, hogy mi járatban az elnökségi ülésen, illetve, ki hívta ide?

Marczi erre a párt alapszabályának egyik passzusával válaszolt, miszerint joga van itt lennie.

Király viszont ezt provokációnak tartotta és heves vita bontakozott ki a két szocialista között, majd végül Marczi felállt és bosszúsan távozott.

A jelenlévőknek egyértelműnek tűnt , hogy Marczi provokálja Királyt, sőt egyesek úgy vélték, Marczit felkészítették.

Megkerestük Marczi képviselőt, aki a Hírösvénynek azt mondta, nem akart senkit sem provokálni, de azt is be kellene látnia helyi pártvezetésnek, hogy ő nem egy mezei ember az utcáról, hanem egy helyi alapító párttag.Kérdésünkre, miszerint őt többen is azért bírálják a pártban, mert részt vett a Demokratikus Koalíció helyi szervezésében, azt válaszolta: ő az MSZP Kecskeméti Szervezetének a tagja és végül csak azért távozott, mert nem akart tovább vitázni és úgy vélte nem kívánatos személy az ülésen.

Király József nem kívánt a vitájuk részleteiről beszélni, annyit azonban elmondott, hogy ne szabályzatokkal, hanem munkával próbálják már végre magukat mérni az elvtársak és ez különösen Marczi képviselőre is vonatkozik. 

Megkérdeztük: mi lesz a sorsa hosszú távon Marczi Albertnek a kecskeméti MSZP-ben, hiszen nem először konfrontálódik már az elnökkel, Király József azt mondta, nincsen napirenden Marczi-ügy, mert ezt egyedül csak Marczi próbálta generálni, de hamvába holt. Hozzátette: a megye egyetlen alapszervezete sem bírálta az általa irányított munkát és annak eredményét.