Rablógyilkosság látszatát keltette a kölcsönt kérő ismerős

2017 aug 11
Megosztás
előzetes letartóztatás tárgyalása

A Pest Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben, aki egy idős házaspárt ölt meg Érden.

A bűnügy vádlottja, egy nő egyre nehezebbé váló anyagi körülmények között élt a családjával a telepeülésen. Tartozásaik voltak, pénzügyi problémáik esetenként olyan mélységűvé váltak, hogy a gépkocsijukba tankolni sem tudtak.

A bűnügy sértettjei, egy nyugdíjas pedagógus házaspár zárkózottan, nagy beosztással éltek érdi családi házukban. A háztartást önállóan vezették és a ház környékét rendben tartották. A vádlott ismerte a két idős embert. Alkalmanként segített nekik azzal, hogy a bácsit gépkocsival szállította.

A vádlott 2015 októberében apró segítséget tett a sértetteknek. Ekkor elmondta, hogy a családja nehéz anyagi helyzetbe került és szüksége lenne támogatásra. Több telefonváltás után azonban a vádlott számára világossá vált, hogy az idős emberek nem fognak neki pénzt adni.

2015. október 30-án délután a nő becsengetett a sértettekhez. Az asszony engedte be őt. Miután a vádlott rátért jövetele okára, arra, hogy pénzt kérjen, az idős nő határozottan elutasította a kérését és távozásra szólította fel.

A vádlott ekkor megragadott egy kalapácsot, és előbb a 81 éves asszonyra, aztán 83 éves férjére támadt, több ütéssel sújtva rájuk. A sértettek az elszenvedett sérülések következtében életüket vesztették.

A nő elhatározta, hogy rablógyilkosság látszatát fogja kelteni, ezért a házban felfordulást rendezett: iratokat, ruhákat és egyéb tárgyakat szórt a földre, fiókokat húzgált ki. Mindössze ezer forint készpénzt talált és vitt magával a házból.

A Pest Megyei Főügyészség nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja nőt, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.