Rangos elismerés a városháza restaurátorainak

2022 nov 7
Megosztás

Nemzetközi elismerést kapott Czifrák László, üveg- és kerámia restaurátor művész, aki kis csapatával úgymond karmestere volt a kecskeméti városháza megújulásának.

Az elmúlt két napban újabb mérföldkőhöz ért restaurátor csapatunk élete. 

Löningenben a Bernhard Remmers Akadémián vehettük át a kétévente megrendezésre kerülő műemléki helyreállításhoz kapcsolódó első díjat, nemzetközi kategóriában, a városligeti Millennium Háza restaurálásáért - írta a Czifrák László a közösségi oldalán.

Hangsúlyozva: Ezt a díjat a korábbi években olyan műemléki munkáknak ítélték oda, mint például a szentpétervári New Holland Komplex (2018), vagy a havannai Capitolium ( 2016) felújítása. Óriási megtiszteltetés és elismerés ez nekünk! 

Az itt megtartott előadásban igyekeztem a kollégáim magas színvonalú munkáját a lehető legalaposabban bemutatni, és a jelenlévőkkel azokat az eredményeket megosztani, amik elvezettek ehhez a hatalmas sikerhez. Az eltöltött két nap után elmondhatom, hogy méltán lehetünk büszkék erre az elismerésre! 

Ebben természetesen óriási szerepe van a magyarországi Remmers képviselet kollégáinak is, akik sok éve fáradoznak azon, hogy az épületkerámia restauráláshoz szükséges anyagokat folyamatosan biztosítsák számunkra, és külön köszönjük, hogy a kísérletező fázisokban is mindig lelkes partnerek a tökéletesebb eredmények érdekében! 

Gratulálok minden kedves kollégámnak, és köszönöm a lelkes és kitartó munkájukat, azt a fáradhatatlan bizalmat, hogy tudnak hinni abban, ami nélkül idáig biztosan nem juthattunk volna el – hogy csapatban dolgozva lehet igazán nagy dolgokat elérni! "

Czifrák Lászlóval készült interjúnkat az alábbi linken olvashatják.