Reménytelennek tűnik a konstruktív ellenzékiség

2022 ápr 28
Megosztás

Csütörtökön újra összeült a kecskeméti képviselő-testület.

Fekete Gábor, kormánypárti képviselő napirend előtt köszönetet mondott a kecskeméti embereknek, mert április 3-án kiálltak a városért, nem engedték be a káoszt, egyértelműen a béke mellett tették le a voksukat. Hangsúlyozta:  azokban a városokban, ahol a baloldal van többségben ott lecsúszás, széthúzás, botrány kíséri a mindennapokat. 

Hozzátette: a választás egyértelmű nyertese városunk, így van csak jövője Kecskemétnek, majd együttműködésre szólította fel az ellenzéki képviselőket.

Fekete Gábor felszólalását követően Szemereyné Pataky Klaudia polgármester elmondta: 

évtizedek óta békében, stabilan dolgozunk, megtaláltuk eddig mindenkivel a közös hangot, reméli egyszer sikerülni fog a jelenlegi ellenzékkel is, mert a remény hal meg utoljára.

Ezt követően az ellenzéki Józsa Bálint képviselő szólalt fel és gratulált Salacz Lászlónak, valamint Szeberényi Gyula Tamásnak a választási győzelmükhöz. Megjegyezte: ellenzékiként nem kérnek mást a honatyáktól, mint a város, valamint a térség képviseletét, harcolni egy igazságosabb önkormányzati rendszerért. Hídépítés ez, tette hozzá, de híd helyett beérnék a halasi úti felüljáró felújításával is. Hangsúlyozta:  fel kell számolni a szegregációt és a drogproblémákat, járható utakat szeretnénk, erős civil szférát, innovatív Kecskemétet.

Felszólására Szemereyné Pataki Klaudia az alábbiakban reagált.

- Kár hogy nem fogadták el a csaknem kétmilliárdos városi útfelújítási programot, pedig itt kezdődne az együttműködés, majd a polgármester asszony bejelentette Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester lemondását akinek a helyére időközi választás lesz kiírva.

A rákövetkezendő napirendnél tárgyalták a zárszámadást, amelynek elfogadásakor az ellenzék egyhangúlag tartózkodott.