A rózsás közterületek városa lesz Kecskemét

2023 már 28
Megosztás

Kecskemét szemléletváltásáról tartott sajtótájékoztató ma a város főterén Boros Gábor, a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint Győri András, főkertész

- Folyamatosan zajlik az egynyári és a kétnyári virágágyások leváltása a város főterén és közterein. Ennek oka elsősorban a megváltozott időjárás - mondta Boros Gábor, hozzátéve: a most elültetett virágok kevesebb gondozást igényelnek és sokkal jobban tűrik a meleget.

Boros Gábor és Győri András

- A főtéri virágágyások nagy része különféle rózsafajtából fog állni, de a legfrekventáltabb helyeket egynyári növényekkel is kiegészítjük. Ezek nem csak szárazságtűrők, hanem, szinte egész évben virágozni fognak, szebbé téve így Kecskemétet - mondta a városi főkertész.

Megtudtuk: eddig kézi locsolással öntözték a növényeket a városüzemeltetési cég alkalmazottai, de mostantól mindez telepített öntözőrendszereken keresztül fog történni.

A tervek szerint  két ütemben összesen kétezer rózsatövet fognak kiültetni.

 A főkertész a célkitűzések között említette az idős fák védelmét, a fakivágás minimalizálását, a csapadék helyben tartását például esőkertekkel vagy vízáteresztő parkoló-burkolatokkal, és az talajminőség javítását is az avarréteg meghagyásával.