A Rudán Joe Band Kecskemétre is eljön

2016 jan 15
Megosztás
Rudán Joe Band

Háromfelvonásos életműkoncerten mutatja be a nemrég megjelent új kiadványait Rudán Joe, a Pokolgép, a P. Mobil és a Mobilmánia egykori frontembere. Egyik állomása a "Hírös" város lesz.

 

Az esten a hard rock és heavy metal énekes vezetésével három formáció, a Rudán Joe Akusztik, a Rudán Joe's Coda és a tavaly alapított Rudán Joe Band lép fel, válogatást nyújtva a frontember 30 éves pályájának terméséből. Az egykori pokolgépes Nagy Dávid és a volt Mobilmánia-tag Vámos Zsolt gitáron, míg Makovics Dénes fúvóhangszereken működik közre.

Rudán Joe az MTI-nek elmondta: a koncert egyik apropóját a karácsonyra megjelent 50/30 jubileumi koncert című DVD adja, amelyen a 2014-ben adott ötórás koncert 29 legjobb dalának felvétele szerepel. A kiadvány dupla CD formájában is kapható, ezen a DVD változathoz képest további három bónuszdal is hallható.

A koncert egyben a 2014-ben megjelent Én ez vagyok című szólólemez tavaly októberben indult országos turnéjának budapesti állomása is. Az albumon egy-egy dal erejéig azok a zenészek és szövegírók szerepelnek szerzőként, akikkel az elmúlt 30 évben dolgoztam együtt - fűzte hozzá. A körút további helyszínei között szerepel Szolnok, Kecskemét, Dunaújváros és Zalaegerszeg is, valamint már alakulnak a nyári fesztivál felkérések is.

- A Rudán Joe Band elég jól beindult, úgy látszik ötvenéves fejjel muszáj volt megcsinálnom a saját zenekaromat" - jegyezte meg az énekes. 

Rudán Joe 1963. június 5-én született Pécsett. Már középiskolás korában basszusgitározott, valamint amatőr zenekarokban (Ewerrest, HGM, Morris, Singnál, Spirál, Jet, Candy, Alfa, Griff) énekelt. Coda néven 1988-ban alakult Pécsen zenekara, amely elsősorban feldolgozásokat (Led Zeppelin, Deep Purple) játszott; ez az együttes azóta is működik.

A Pokolgép együttesbe 1990-ben hívták zenélni, és egészen 2010-ig maradt. Közben 1997 és 2007 között a P. Mobilban is énekelt, 2008-tól 2013 végéig pedig a Mobilmániában. 2010 januárjában alapította Rudán Joe Akusztik elnevezésű zenekarát, 2014-ben pedig csatlakozott a Dinamit együtteshez. Játszott az Attila, Isten kardja és a Csaba királyfi című rockoperában, részt vett a Rockmaraton fesztivál szervezésében, emellett eddig több mint 60 zenei kiadványon szerepelt.