Sikeres éve zárt a kecskeméti CAMPUS

2023 jan 30
Megosztás

A két covidos esztendő alatt a Neumann János Egyetemen az oktatás online formában zajlott, akárcsak a többi hazai felsőoktatási intézményben. Sem a személyzet, sem a diákok nem használhatták a kecskeméti egyetem emblematikus épületét, a Kecskeméti Duális Oktatási (KEDO) Zrt. által működtetett CAMPUS-t.

Ennek okán óriási volt az érdeklődés az impozáns épület iránt, mind a hallgatói, mind pedig a piaci szereplők részéről, hiszen ez a különleges építészeti alkotás kiválóan alkalmas konferenciák, rendezvények magas színvonalú lebonyolítására. Az ötszáz fő befogadására alkalmas előadótere akusztikájában és technikai felszereltségében is világszínvonalú. 

Intézményvezetői döntés értelmében, ettől kezdve már nem csak gazdaságtudományi kar hallgatói, hanem a gazdaság és vidékfejlesztési kar, valamint a GAMF-os órák is itt kaptak helyet, sőt, az épület központi szerepet kapott az egyetem rendezvényeiben is. 

A CAMPUS ad helyet a diplomaátadóknak, a nyílt napoknak, valamint más egyetemi rendezvényeknek.

Elsorolni is nehéz lenne mindazon programokat, amelyeknek a CAMPUS adott helyett a múlt évben. 

A teljesség igénye nélkül, itt zajlott a NESZT Feszt, a CAMPUS Piknik, volt Múzeumok Éjszakája, Térinformatikai Nap, Nemzetközi Kommunikációs Nap, tudományos találkozó, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által szervezett Polgármesterek Fóruma és nem utolsósorban itt mutatták be a zöld koncepcióban és hallgatói együttműködésben készült jövő motorját: a Supermoto-t.