Sportdíj a vármegyei szabadidősportért

2023 dec 15
Megosztás

A Magyar Szabadidősport Szövetség évzáró közgyűlésén adták át a hazai szabadidősport szervezését 34 éve végző szervezet elismerő díját, amelyet évről-évre azoknak ítélnek oda, akik munkájukkal jelentősen hozzájárultak a szabadidősport népszerűsítéséhez. Idén Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke, valamint Péter Zoltán, az IBM Magyarország kereskedelmi vezetője vehette át a Lakosság Sportjáért emlékplakettet. 

Mint elhangzott, Rideg László elnöksége alatt kiemelten kezelte a megyei szabadidősport életet, hangsúlyosnak tartotta, hogy minél több településen megismertessék a lakossággal a testmozgás fontosságát és az egészséges életmódot. A megye több régióját érintően 2015-ben indult először útjára az Egészséges Bács-Kiskunért programsorozat, amely megújítva 2020 óta folyamatosan elérhető a vármegye járásaiban, olyan mozgásformákat kínálva, mint például a futás, teljesítménytúrázás, nordic walking, zarándoklat, lovaglás és kerékpározás. A kitüntetésre a Bács-Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetség (Bácssport) terjesztette fel Rideg Lászlót, akit a díj átadóra Süli András a Bácssport elnöke is elkísérte.

 Az elismerést Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke adta át. Az olimpiai bajnok úszó elmondta,

nagyra értékelik a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzattal folytatott közös munkát, amelyet példaértékűnek tekintenek más vármegyékkel történő együttműködésben.