Szabálytalannak tartják a bányai igazgatóválasztását

2016 jan 10
Megosztás
tüntetés a bányai júlia gimnázium előtt

Nem lehetett volna befogadni Szilágyi Piroska Tünde igazgatópályázatát, mert nem tudja kitölteni a pályázatban előírt öt éves mandátumot - állítja az MSZP Kecskeméti és megyei elnöke.

 

Király József szocialista frakcióvezető egy korábbi esetre is felhívta a figyelmet pénteki sajtótájékoztatóján. A Tóth László Általános Iskolában sem megnyugtató a helyzet az igazgatói posztot illetően, hiszen csak ideiglenes vezetője van az intézménynek.

Hangsúlyozta: ez idáig meg tudtuk beszélni a fontos dolgokat, amelyek városérdeket érintettek, mert Kecskeméten a vezetőink túl tudtak lépni a nagypolitikai érdekeken és a helyi társadalmi igényeket vették figyelembe.

Ez azonban csak ez idáig tartott, mivel Szemereyné Pataki Klaudia a választási ígérete ellenére nem tudott minden kecskeméti polgármestere lenni a Bányai Júlia Gimnázium igazgatóválasztása kapcsán. 

Kérdezem, a 23 éves igazgatói múlt, a teljesítmény és tapasztalat miért nem volt elég, hiszen egy rendkívül erős gimnázium nőtte ki itt magát, ahonnan az első körben a jelentkezők 93 százalékát felvették a felsőoktatási intézményekbe. Érthetetlen miért nem kaptunk választ máig arra, hogy miért nem érdemli meg a hosszabbítást Lukács Lajos volt igazgató.

Véleményem szerint egy városnak büszkének kellene lennie, ha van egy ilyen iskolája, ha helyi értékről beszélünk, akkor ne csak a műemlékeinkről, meg a házi baracklekvárról beszéljünk hanem egy ilyen iskoláról is. Igenis, a Bányai helyi érték és Kecskemétnek meg kell védenie az elődei által rájuk testált hagyatékot, nem tehetjük tönkre, gondoznunk kell - tette hozzá Király József.

Mivel Szemereyné nem tudott felülemelkedni a Bányai ügyén a közösség érdekében, azért most nyilvánosa kérem Zombor Gábor országgyűlési képviselőt, a Fidesz helyi elnökét, hogy   hozza helyre ezt a rossz döntést, mert nem csaphatja be egy felelős politika ezeket a tanulókat, illetve a szüleiket, hiszen álmukban sem gondoltak arra, hogy egy iskola gyökeresen megváltozik miután beíratták oda a gyereküket.

Király József sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy az igazgatói kinevezésre Lukács ellenében javasolt Szilágyi Piroska Tünde pályázatát nem lett volna szabad befogadnia a fenntartónak, mivel a kiírás szerint az öt éves megbízásról szól, a hölgy azonban a nyugdíjkényszer miatt azt nem fogja tudni kitölteni, sőt, tudományos fokozata sincsen, amely megengedné a nyugdíjkorhatár meghosszabbítását.

Király mindezek miatt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) felelősségét hangsúlyozta, ezért bejelentette, hogy kezdeményezni fogja a Parlamentben Györgyiné Koncz Judit tankerületi vezető múltjának a feltárását, és kéri a tevékenységének az azonnali felfüggesztésére, mert a hölgy botrányos körülmények között távozott Szegedről és most Kecskeméten folytatja az ámokfutását.

A napokban írásban tettük fel a kérdést a tankerületi vezetőnek, hogy felmerülhet e a szabálytalanság a bányai igazgatói pályázatának elbírálása során, a miatt, hogy Szilágyi Piroska Tünde nem tudja kitölteni az öt éves megbízást, ha kinevezik - de kérdésünkre ez idáig még nem kaptunk választ.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Sajnos el lettetek bulvárosodva, milyen állatkert? nézzétek már meg milyen felirat hirdeti Kecskemét dicsőségét a vasúti pályaudvar után, ezzel találkozik először az ideérkező, bravó, kérdezzétek már meg ki Junker, Schultz és Catherine Day a pontosság kedvéért.......